Apă potabilă pentru cei aproape 5.000 de locuitori ai comunei Pleniţa

Compania de Apă „Oltenia“ a recepţionat în această săptămână o investiţie în valoare de peste 180.000 lei, care le va asigura celor peste 4.800 de locuitori ai comunei doljene Pleniţa apă potabilă fără restricţii.

0

Este vorba despre un rezervor de înmagazinare cu o capacitate de 300 m.c., amplasat la Gospodăria de Apă Pleniţa Nord, un proiect gândit să acopere, pe viitor, şi consumul generat de mărirea numărului de branşamente ca urmare a extinderii reţelei de alimentare cu apă prevăzută în proiectul de investiţii cu fonduri europene asigurate prin POIM.
Necesitatea acestei investiţii a apărut pentru acoperirea vârfurilor de consum apărute în special în perioada verii, materializate în scăderi ale presiunii apei sau chiar restricţii în furnizarea apei potabile. În acest context, în luna noiembrie a anului trecut a fost semnat contractul între Compania de Apă Oltenia şi SC Mechanica SRL, firmă care s-a ocupat de întocmirea documentaţiei tehnice, obţinerea avizelor necesare, dar şi de execuţia lucrării – construirea fundaţiei, instalaţiilor electrice şi hidraulice, cât şi montarea rezervorului. Şapte luni mai târziu, după un proces de igienizare corespunzător, s-a dat drumul apei pe circuit. „Acest proiect, finalizat astăzi, este extraordinar pentru cei peste 4.800 de locuitori ai comunei noastre, care nu vor mai avea probleme cu apa potabilă. Mulţumim reprezentanţilor Companiei de Apă Oltenia care ne-au înţeles şi ne-au ajutat în acest mod”, a declarat primarul comunei Pleniţa, Puiu Calafeteanu. Acesta a adăugat că rezervorul de 300 m.c. va asigura alimentarea cu apă la parametri corespunzători şi pe viitor, fiind estimate creşteri ale consumului întrucât comuna Pleniţa este cuprinsă în Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din judeţul Dolj. 
Compania de Apă Oltenia le cere totuşi utilizatorilor serviciului din localitate să folosească apa doar pentru uz casnic şi nu în alte scopuri.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ