Rm.Vâlcea: O ruină pe care scria Trăiască RSR a devenit un ansamblu public modern

0

Marţi, 2 iunie, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a inaugurat noul sediu al Direcţiei economico-financiare, în spaţiul obţinut suplimentar în urma reabilitării Arenelor „Traian”, a căror modernizare a început în urmă cu un an şi jumătate. Imobilul modern însumează, pe o structură demisol, parter şi două etaje, o suprafaţă desfăşurată de 2.422 mp, în care s-au creat, pe lângă spaţiile destinate artiştilor/sportivilor ce urmează să evolueze în acest complex, mai multe birouri şi ghişee, precum şi o sală de conferinţe cu suprafaţa de 57 mp amplasată la ultimul nivel, care beneficiază şi de o terasă. Inaugurarea s-a făcut în prezenţa primarului Mircia Gutău, a viceprimarilor Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, precum şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu,

Spaţii confortabile şi parcare pentru contribuabili

De marţi, 2 iunie, clădirea a devenit gazda Direcţiei economico-financiare a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, structură cu un important flux de cetăţeni ce funcţiona anterior în strada Carol I într-un spaţiu inadecvat şi greu accesibil atât din punct de vedere pietonal, cât şi auto. Prin comparaţie, noul sediu al DEF de la Arenele „Traian” beneficiază de o parcare generoasă pentru autovehiculele celor ce se adresează acestei direcţii, precum şi de accesibilităţi şi spaţii suficiente, confortabile şi elegante pentru contribuabili.

Un loc de joacă şi un teren de baschet

În imediata vecinătate a noii clădiri de birouri este amenajat un loc de joacă – în care copiii pot petrece momente plăcute în răstimpul în care adulţii îşi rezolvă problemele la Direcţia economico-financiară – , dar şi un teren de baschet, deschis iubitorilor de mişcare de luni până vineri, după ora 16.30, sau pe tot parcursul zilelor de week-end; acelaşi acces liber este instituit, pentru antrenamente sau doar pentru exerciţii de întreţinere fizică, şi la nivelul Arenelor „Traian” (atunci când nu sunt organizate evenimente sportive sau culturale), creându-se astfel un nou punct de interes pe harta municipiului.

„O dovadă de respect pentru cetăţeanul care plăteşte taxe şi impozite”

Cu această ocazie, primarul Mircia Gutău a declarat că se simte împlinit pentru că a finalizat astfel un demers început într-un mandat anterior prin preluarea vechilor Arene de la Ministerului Tineretului şi Sporturilor, subliniind că investiţia reprezintă în primul rând „o dovadă de respect pentru cetăţeanul care îşi plăteşte impozitele şi taxele. În acest loc, până acum câţiva ani scria Trăiască Republica Socialistă România”, a ţinut să reamintească edilul-şef.
Gutău a mai precizat că Arenele vor găzdui de aici încolo spectacole de teatru, concerte, manifestări culturale şi sportive, evenimente sociale pentru toate vârstele, spectatorii beneficiind de 4.000 de locuri în gradene.Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ