Municipalitatea craioveană iese din izolare cu marea îngrădire, dând drumul la o achiziţie de calibru în domeniu
„Gardienii Galaxiei”, achizitorii primăriei

Cursa de mii de metri garduri care reîncepe în administraţia publică craioveană, printre primele achiziţii demarate de municipalitate la ieşirea din pandemie, este dedicată împrejmuirii spaţiilor verzi. Kilometri întregi de gard metalic, de ajuns să străbată oraşul de la un capăt la altul – plus ceva mărunţiş, sunt aşteptaţi să poposească în curtea regiei locale de fond locativ pentru a fi montaţi apoi, la indicaţiile primăriei, în cartiere sau în parcurile din oraş.

0

Primăria a demarat procedura de achiziţie publică în ultima săptămâna a lunii mai, mai exact pe 26 mai, ofertele urmând a fi deschise în a doua zi a lunii iulie, probabil în condiţii de relaxare totală. Valoarea totală estimată a achiziţiei este de peste 10 miliarde de lei vechi, 1.001.765.75 RON mai precis, edilii urmărind să cumpere două tipuri de gard, motiv pentru care licitaţia cuprinde două loturi. „Se va achiziţiona gard pentru împrejmuire zone verzi: – Lot 1 „gard ornamental pentru împrejmuire zone verzi”, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 27003/26.02.2020. – Lot 2 „gard bordurat pentru împrejmuire zone verzi”, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 25418/26.02.2020”, după cum se arată în documentaţia postată de reprezentanţii primăriei în sistemul electronic de achiziţii publice. Motivaţia: un amplu proces destinat protecţiei zonelor verzi: „Achiziţia este necesară întrucât în prezent în municipiul Craiova se desfăşoară un amplu program de amenajare, menţinere şi protejare a zonelor verzi situate în cuprinsul parcurilor şi în cadrul asociaţiilor de locatari”. Pare o operaţiune cu ceva grad de urgenţă, municipalitatea solicitând întreaga cantitate comandată în mai puţin de trei luni, mai precis în termen de 75 de zile de la semnarea contractului cu firma care va răzbi la licitaţie.

Semimaratonul primăriei: 21 de km garduri

Milionul de lei noi pus la bătaie de primărie este împărţit în două tranşe, corespunzătoare celor două loturi. Cea mai consistentă este cea rezervată lotului 2, pentru gardul bordurat fără de care, din câte se pare, nu mai pot asociaţiile de proprietari din Craiova. Lotul cu pricina este estimat de funcţionarii primăriei la aproape 6 miliarde de lei vechi: 582.225,00 RON. Potrivit caietului de sarcini întocmit de edili, suma ar trebui să acopere costul de achiziţie şi livrare pentru nu mai puţin de 7.500 de lacre de gard bordurat, cu o lungime de 2,5 metri fiecare. Ceea ce înseamnă că primăria craioveană va avea în curte la executarea contractului nu mai puţin de 18.750 de metri de gard (18,7 km). Spre comparaţie, calea de tramvai a oraşului, de la Est la Vest, respectiv de la Fabrica Ford până la vecinii din Işalniţa, are o lungime de aproximativ 17 km. Pentru lotul I, cel privind gardul ornamental, sunt alocate 419.540,75 RON. Sumă suficientă, spune caietul de sarcini al municipalităţii, pentru achiziţia a nu mai puţin de 1.130 de lacre de gard ornamental, de 2,45 metri lungime, dotate cu stâlpii aferenţi. Alte 2.779 de metri de gard metalic deci, ceea ce duce totalul lungimii achiziţiilor municipale în acest domeniu la 21.529 metri, cam cât o cursă de semimaraton.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ