Eliza Peţa-Ştefănescu, deputat PSD de Dolj: „Sectorul HoReCa trebuie redeschis urgent, cu măsuri clare, anunţate din timp, pentru toate locaţiile”

0

Sectorul HoReCa este unul dintre cele mai afectate de pandemia de Coronavirus, iar acum, în apropierea datei de 1 iunie, patronii de hoteluri, restaurante şi de cafenele nu ştiu exact ce se va întâmpla cu afacerile lor, mai exact dacă îşi vor putea deschide terasele. În afară de a emite opinii şi presupuneri, guvernul liberal bâjbâie în continuare şi îi ţine în suspans pe cei care au afaceri şi angajaţi în domeniu. Lipsa de comunicare concretă reprezintă o jignire la adresa industriei ospitalităţii, dar şi la cea a cetăţenilor, care îşi doresc să se poată bucura în sfârşit şi în mod responsabil de sezonul estival, consideră deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.

„Au trecut aproximativ trei luni de când cetăţenii au fost închişi în case, iar afacerile lor au fost îngropate de cel mai iresponsabil guvern al României din ultimele trei decenii. Ne aflăm în faţa unei date extrem de importante pentru antreprenorii din HoReCa, 1 iunie, iar guvernul liberal nu face nimic altceva decât să transmită semnale mixte legate de deschiderea teraselor, dar şi de măsurile concrete care trebuie luate astfel încât activitatea lor să se poată desfăşura conform reglementărilor. Absolut nicio persoană dintre cele care deţin astfel de afaceri nu are idee dacă terasele se vor deschide de la 1 iunie, astfel că se află într-o situaţie extrem de ingrată. Aceşti oameni trebuie anunţaţi din timp, pentru a-şi putea pregăti spaţiile, astfel încât să fie în regulă cu totul. Nu este genul de anunţ care să fie făcut precum cel din ziua anterioară instaurării stării de alertă, atunci când românii aflau la 11 noaptea ce trebuie să facă peste o oră. Comportamentul acesta este inadmisibil pentru un guvern care se pretinde responsabil. Nu face decât să demonstreze, din nou, exact opusul”, consideră deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.

Deputatul a mai punctat că România se putea inspira cu succes din politicile altor ţări, având în vedere că există suficiente exemple la nivel european unde viaţa a revenit încet-încet la normal, cu respectarea măsurilor de siguranţă. „Este absolut normal ca toţi românii să-şi dorească să fie liberi, având în vedere că vedem zilnic, în presă, exemplul altor ţări care au relaxat restricţiile, luând măsurile de siguranţă necesare. Pe plaje, pe terase, oamenii din ţări care au fost capabile să gândească strategii îşi petrec timpul de care le-a fost atât de dor, sănătos pentru ei mai ales din punct de vedere psihic. Românii trebuie făcuţi să înţeleagă că responsabilitatea lor este mai mare acum, dar dacă se vor proteja, vor putea reveni la vieţile lor de până acum câteva luni. Ei nu trebuie ţinuţi în casă cu forţa, privaţi de bucuriile vieţii şi dresaţi cu amenzi şi frică de către un guvern care nu lucrează pentru oameni. Respectul se dobândeşte şi este reciproc, dar aceasta este o informaţie pe care actualul guvern liberal nu pare să o cunoască. În plus, totul este neclar, iar în lipsa unui viitor concret, românii nu vor putea să ia decizii economice, familiale sau sociale. Guvernul liberal a creat haos, suspiciune şi a semănat în sufletul românilor incertitudinea zilei de mâine, prin lipsa de viziune şi de specialişti care să redreseze viaţa cetăţenilor. Aceasta este o greşeală care nu trebuie uitată niciodată”, a conchis deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ