Dolj: Trei persoane au fost introduse în carantina după ce s-a constatat că nu respectată măsura izolării la domiciliu

3.316 persoane din judeţul Dolj sunt, în prezent, izolate voluntar la domiciliu, 369 de persoane se află în carantină, 22 persoane au ieșit din carantină, iar alte 720 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19, anunţă autorităţile printr-o informare de presă.

0

„Forţele de ordine au continuat să acţioneze integrat, în echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de ieri, 24 martie, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.300 de persoane și 164 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

De asemenea, poliţiştii de la Economic din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au verificat felul în care agenții economici, a căror activitate este permisă în continuare, desfăşoară actele de comerţ, scopul fiind descurajarea apariţiei unor practici comerciale ilicite. Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat peste 90 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 230.000 de lei. Ca măsuri complementare, pe linie economică au fost confiscate sume de bani şi produse alimentare, valoarea totală fiind estimată la suma de 10.000 de lei.
De asemenea, 3 persoane au fost introduse în carantina, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

Vă reamintim faptul că:
Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:
a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Circulația persoanelor are au împlinit vârsta de 65 ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.
Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, face un apel către toți cetățenii județului Dolj să limiteze deplasările, să respecte normele de igienă, să intre în contact cu cât mai puține persoane și să respecte prevederile legale“, se arată în informarea Prefecturii Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ