Primarul Craiovei – apel către autoritățile competente
Primarul Genoiu protestează împotriva aberaţiei de a transforma Maternitatea Filantropia în centru COVID

După ce, în cursul zilei de ieri, a apărut informaţia că autorităţile centrale, respectiv Grupul pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Ministerul Sănătăţii, au decis transformarea Spitalului Municipal „Filantropia”, inclusiv Secţia de Maternitate, în spital suport pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, mii de craioveni au reacţionat virulent pe reţelele de socializare. Aceştia spun că măsura este aberantă şi le afectează, în special, pe viitoarele mămici care vor trebui să nască în alte unităţi sanitare. Hotărârea, luată în baza unei liste cu unităţi sanitare din judeţ înaintate de Direcţia de Sănătate Publică Dolj, nu este nici pe placul autorităţilor locale, care solicită, de urgenţă, găsirea unor soluţii pentru ca activitatea Spitalului Municipal să nu fie afectată.

0

„La 24 de ore de când s-a lansat ideea că și Maternitatea Spitalului Municipal Filantropia trebuie să se transforme în spital suport pentru COVID-19, am fost asaltat cu mesaje și telefoane de la cetățenii craioveni, dar în special de la viitoare mămici care așteaptă să nască în viitorul imediat sau familii în așteptarea unui copil.

Maternitatea Filantropia, incluzând secțiile de Ginecologie și Neonatologie, modernizate recent de municipalitatea craioveană, este recunoscută la nivel național că dispune de condiții deosebite de dotare și spitalizare, dar și de o asistență medicală de excepție. Apelul acestor oameni disperați îl transmit mai departe pentru a fi preluat de DSP Dolj, dar în special de Ministerul Sănătății. Îl rog pe dl. Secretar de Stat Horațiu Moldovan să încerce să găsească și alte soluții decât aceea de a restricționa dreptul viitoarelor mămici din Craiova sau din împrejurimi la asistență medicală în condiții de siguranță. De asemenea, Spitalul Municipal Filantropia găzduiește și o Clinică de Hematologie, care deservește pacienții din toată regiunea Olteniei. Reamintim faptul că municipalitatea craioveană, prin Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, a pus la dispoziția autorităților competente cel mai mare număr de paturi din țară (436), după Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București, strict pentru a prelua doar pacienții infectați cu coronavirus! Iar alte 164 paturi sunt pregătite, Primăria Craiova punând la dispoziție un total de 600 de paturi, la cele mai moderne standarde.

În aceste condiții, vă rog insistent să încercați găsirea și altor variante la spitale municipale din județul Dolj – Spitalul Municipal Prof. Dr. Irinel Popescu Băilești, Spitalul Orășenesc Segarcea, Spitalul Filișanilor, care pot deveni spitale suport pentru pacienții infectați de coronavirus.
Sunt vocea viitoarelor mămici, a părinților în așteptarea unui bebeluș, dar și a pacienților care suferă de diverse boli de sânge, care, în doar câteva ore, au tras un semnal de alarmă vizavi de posibila situație în care nu vor mai putea beneficia de servicii medicale urgente pentru necesitatea lor“, a transmis primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ