Două transferuri marcante la SCM Râmnicu Vâlcea

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana României la handbal feminin, a anunţat două transferuri extrem de valoroase pentru noul sezon. Norvegianca Maren Nyland Aardahl evoluează pe postul de pivot şi vine la SCM de la Bietigheim (Germania), formaţie cu care a jucat în acest sezon în Liga Campionilor. La Vâlcea ajunge şi Evgenija Minevskaja, interul stânga de la Brest- Germania. Ea s-a născut la Minsk (Belarus), părinţii săi fiind campioni internaţionali ai Uniunii Sovietice.

0

„Maren Nyland Aardahl se va alătura echipei noastre începând cu noul sezon. Este născută în 2 martie 1994, la Trondheim. Joacă pe postul de pivot şi are 183 cm înălţime. Absolventă  a Facultăţii de Ştiinţe Economice.
Sportiva în vârstă de 26 de ani a mai jucat pentru Byasen Handball şi SG BBM Bietigheim. În actualul sezon al EHF Champions League a înscris 20 de goluri. Maren este foarte încântată ca va juca pentru echipa noastră”, au anunţat reprezentanţii SCM Râmnicu Vâlcea pe pagina de facebook a clubului.

Evgenija Minevskaja, golgeteră a  campionatului german

„Evgenija Minevskaja va juca pe postul de inter stânga pentru formaţia noastră. Jucătoarea provine dintr-o familie de campioni, tatăl ei câştigând titlul olimpic în 1992, în timp ce mama a fost dublă campioană mondială în 1986 şi 1990 (ambii foşti internaţionali ai Uniunii Sovietice).
Este născută la Minsk (Belarus) în 31 octombrie 1992 şi are 183 cm înălţime.
Este componentă a naţionalei Germaniei. În sezonul 2013/2014 a fost golgetera campionatului german, Bundesliga, reuşind 293 de goluri. „Shenia” mai are în palmares trei turnee finale mondiale, dar şi unul european. 26 de goluri a marcat Minevskaja în actuala ediţie a Ligii Campionilor pentru Brest Bretagne.
A mai jucat pentru: Thüringer HC, HC Leipzig, TusSies Metzingen şi Brest Bretagne Handball”, potrivit aceleiaşi surse. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ