Deputatul Neaţă: „Ministrul Vela refuză să le dea poliţiştilor drepturile câştigate în instanţă”

„Afacerile Interne se ocupă prin excelenţă de ordine în societatea românească. Ordinea se impune prin aplicarea strictă a prevederilor din legislaţia română şi Afacerile Interne chiar asta fac. Atunci, de unde vine dezordinea de la Afacerile Interne?”, opinează Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea.

0

„În urmă cu câteva zile, confruntarea verbală stradală dintre grupul manifestanţilor poliţişti şi ministrul liberal de la interne a afişat o dezordine de principii şi de neînţelegeri greu de acceptat. Pe scurt, poliţiştii şi-au câştigat drepturi salariale în instanţă, printr-o decizie definitivă. Ministrul Vela refuză să aplice decizia judecătorilor. Se vede că ministrul nu este poliţist. Dacă ar fi, ar şti că legea şi deciziile judecătoreşti se execută, nu se discută. Ministrul Vela ar mai dori o dezbatere (!) pe decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cea care cere Afacerilor Interne să-şi remunereze angajaţii în mod echitabil acum, nu la Sfântul Aşteaptă al guvernării liberale. Încăpăţânarea liberală de a menţine nedreptăţile salariale din acest minister dă impresia că Afacerile Interne sunt în România o instituţie în mare dezordine.
Am lucrat în Poliţie şi în acest minister de la posturi de debut profesional şi până la posturi de comandă regională şi naţională. Nu-mi poate fi indiferentă nici suferinţa foştilor mei colegi, nici imaginea publică a Afacerilor Interne printre români. Dacă nu are bani domnul ministru, poate opri risipa de bani care se petrece prin detaşarea haotică a comandanţilor judeţeni de colo-colo, foarte costisitoare după câte ştim, petrecută la ordinul său.
Banii care li se cuvin oamenilor nedreptăţiţi trebuie să ajungă urgent la ei, indiferent dacă vin din economii sau din alte surse bugetare. În faţa ameninţărilor actuale – criza medicală internaţională şi criza regională a refugiaţilor – , Ministerul Afacerilor Interne are de jucat un rol decisiv. Menţinerea ordinii sociale în situaţii de criză se face prin aplicarea legii şi a deciziilor judecătoreşti, nu prin încălcarea regulilor şi prin dispreţ faţă de hotărâri definitive pronunţate de judecători la cel mai înalt nivel al justiţiei române”, susţine deputatul social-democrat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ