Deputatul Daniela Oteşanu: „Toate reformele PNL sunt eşuate”

„PNL a eşuat lamentabil. Niciuna dintre aşa-zisele sale reforme, mult clamate de preşedintele Iohannis, nu a reuşit. O arată faptele concrete. Scenariul alegerilor anticipate, ca unică soluţie pentru ca PNL să-şi aplice „măreţele" reforme care să aducă lapte şi miere în România, este o manipulare sinistră, menită să ascundă demagogic şi în interes electoral realitatea eşecului liberal”, avertizează deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteşanu, într-o declaraţie politică din Parlament.

0

„În ceea ce priveşte sistemul sanitar, Guvernul PNL a vrut să privatizeze sănătatea. A eşuat. Chiar beneficiarii, clinicile private, au anunţat oficial că nu vor să asigure fără bani, adică fără coplată, servicii conexe tratamentelor din programele naţionale de sănătate.
În domeniul finanţelor publice a fost, de asemenea, un eşec total! Guvernarea PNL a contractat împrumuturi gigantice fără niciun efect benefic pentru economie sau populaţie. Veniturile statului au scăzut dramatic. Cheltuielile, multe arbitrare şi inoportune, au explodat. România a ajuns în guvernarea liberală să aibă cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, mult peste limita admisă, de 3% din PIB, fapt care-i vulnerabilizează poziţia pe pieţele internaţionale şi-i creşte costurile.
La capitolul infrastructură avem zero autostrăzi, zero iniţiative coerente şi abandonarea proiectelor începute de PSD. Va rămâne emblematică pentru calitatea guvernării liberale soluţia drumurilor forestiere pentru aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Guvernul Orban a anulat contractele de Parteneriat Public Privat pentru Autostrada Comarnic-Braşov şi Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni. Autostrada Nordului nu se mai face. Autostrada Unirii nu are finanţare. Drumul expres Craiova-Piteşti a primit o sumă infimă faţă de cât ar fi necesar. (…)
În privinţa dezvoltării regionale, un eşec programat: minus 30 de miliarde la dezvoltarea locală. În guvernarea liberală s-a tăiat 70% din resursele Programului Naţional de Dezvoltare Locală, program esenţial pentru comunităţile locale.
În guvernarea PSD au fost finanţate 16.000 de proiecte în toate localităţile din ţară pentru creşterea standardului de viaţă pentru alimentări cu apă, canal, gaze, construcţii de dispensare şi şcoli, gaz, asfaltări de drumuri etc.
La muncă şi protecţie socială a fost eşec pe linie. Va rămâne antologic războiul ministrei liberale cu liftiera de la minister, ca probă de maximă competenţă liberală în domeniu. La fel şi întârzierea plăţii pensiilor şi vina aruncată stupid pe CEC. La acest minister vital pentru milioane de români, amatorismul şi improvizaţia au făcut dovada eşecului. Au fost îngheţate pensia minimă şi salariul minim pentru cei cu studii superioare. PNL a diminuat creşterea prevăzută de PSD pentru salariul minim general şi a anulat sporul de 15% pentru periculozitate în muncă etc. (…)  Toate reformele PNL sunt eşuate”, opinează parlamentarul social-democrat de Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ