Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (12%),
şasiu, cadru şi elemente ataşate şasiului (10%). Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecţiuni mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2019 au fost aplicate 22.447 de sancţiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule şi 113 ITP-uri au fost anulate.

Maşinile din Dolj au probleme cu poluarea
În judeţul Dolj au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.357 vehicule. Dintre acestea, 33% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte şi 231 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite în 5,23% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 1% aveau probleme legate de identificare şi 4,2% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră în judeţ au fost aplicate 826 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 700 certificate de înmatriculare şi au fost suspendate 115 permise de conducere.
Reprezentanţii RAR insistă asupra faptului că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. Totodată, aceştia le transmit şoferilor că, dacă s-au aflat într-una din situaţiile în care a fost dispusă măsura reţinerii certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.