Ion Prioteasa: Am investit aproape 30 de milioane de euro în Spitalul Judeţean de Urgenţă

Miercuri dimineața, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, însoțit de vicepreședintele aceleiași intituții, Cosmin Vasile, a prezentat mai multe lucrări realizate în ultimele luni la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. Între acestea se numără reabilitarea totală a unor etaje ale spitalului, mai multe clinici, plus investiţiile care au vizat modernizarea reţelelor electrice şi de termoficare.

0

În timpul discuțiilor pe tema lucrărilor realizate, Ion Prioteasa a afirmat că au fost secții unde nu se mai investise niciun leu de aproape 60 de ani, lucru nepermis pentru principala unitate medicală din Oltenia. Odată terminate și celelalte lucrări de reamenajare sau reabilitare, potrivit afirmațiilor președintelui CJ Dolj, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova va deveni unul dintre cele mai bine amenajate din țară. „Puteam să facem zeci de evenimente să prezentăm realizările, dar ne-am gândit să facem unul singur aproape de finalizarea lucrărilor. Acum, când ne apropiem de finalizarea igienizării acestui spital, lumea va trebui să știe că cei care vor mai vrea, după noi, să mai facă o astfel de igienizare în acest spital, vor trebui să pună deoparte 4-5 milioane de euro. Este aproape ca atunci când ai construit un spital nou. Calculele arată că s-a intrat în peste 400 de băi, igienizările pe pereți s-au întins pe 10 ha, s-a pus gresie pe 1,5 ha. În anii cei mai buni pentru Consiliul Județean, 5 milioane de euro era bugetul pentru toate investițiile. Dacă mai adăugăm faptul că la Clinica de Cardiologie se vor mai investi 7 milioane de euro, încă 5 milioane de euro la zona de primiri urgențe, încă 8 milioane de euro la Ambulatoriu, încă 4 milioane de euro pentru reabilitarea termică, încă 2,5 milioane de euro pentru amenajarea incintei, ajungem la aproape 30 de milioane de euro. Trebuie să spunem că banii care au fost investiți nu au fost banii noștri de acasă. Au fost banii oamenilor. Ne-am gândit unde să ducem acești bani, cu folos, și i-am adus aici”, a declarat Ion Prioteasa.
La eveniment a fost prezent și actualul manager al spitalului, Teodor Sas, care a explicat în ce constă întreținerea unui spital de asemenea dimensiuni, dar și faptul că erau necesare aceste îmbunătățiri, având în vedere fluxul foarte mare de pacienți care vin aici. „Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova este cea mai mare instituție sanitară din județul Dolj și din Oltenia. Deservește aproximativ două milioane de oameni și este foarte important ca toți factorii decizionali să colaboreze pentru desfășurarea în condiții optime a actului medical și a întregii unități din această unitate. Sunt undeva la 4.500 de pacienți internați în fiecare lună și până o să avem un spital regional, trebuie să ne folosim de acest spital”, a declarat Teodor Sas.

„Nu abandonăm ideea de spital regional

În același context, președintele Consiliului Județean Dolj a vorbit și despre proiectul spitalului regional de la Craiova. El a menționat că, la momentul actual, documentația este trimisă către Uniunea Europeană și se așteaptă finanțarea. „Nu abandonăm ideea de spital regional, chiar dacă vorbim mai puțin, nu vom lăsa să nu se construiască și la Craiova. În acest moment, documentele sunt plecate către Bruxelles. La ultima deplasare pe care am avut-o, și cu doamna ambasador Păstrânac, și cu șefa Legației României, doamna Odobescu, am pus această problemă a spitalului de la Craiova și toată lumea m-a asigurat că va fi prins în fondurile următoare. La acest moment avem îndeplinite aceleași condiții ca și cei de la Cluj și Iași”, aprecizat Ion Prioteasa.  

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ