Primăria lui Dodocioiu, cuibuşor de nebunii imobiliare

0

Un episod halucinant s-a petrecut luni dimineaţă chiar în sediul Primăriei Malu Mare, acolo unde jurista instituţiei, Roxana Fiertu, a fost agresată de două persoane deranjate de faptul că funcţionarul şi-a făcut meseria, ceea ce le-a dat peste cap planurile care vizează, spune aceasta, obţinerea unor terenuri pe raza localităţii. Este vorba despre şoferul primăriei şi de patronul firmei care se ocupă cu cadastrarea sistematică a localităţii, miza fiind mai multe terenuri fără proprietar, revendicate prin invocarea uzucapiunii.

Roxana Fiertu


Unul dintre agresori este, la rândul său, angajat al instituţiei pe postul de şofer, iar celălalt este patronul firmei care se ocupă cu cadastrarea comunei. „De mai bine de o săptămână sunt agresată verbal de colegi din primărie, oameni din comună, dar şi alte persoane care au contracte de prestări servicii cu această primărie pe motiv că mi-am făcut datoria şi, în acest fel, am incomodat anumiţi oameni. Azi, pe lângă agresiunile verbale, am fost şi agresată fizic. Am fost împinsă, nu am fost lăsată să ies din birou şi jignită în multe feluri. Am sunat la 112, au venit cei de la Poliţie şi înţeleg că îi vor amenda, iar eu intenţionez să fac şi o plângere penală.
Este vorba despre nişte dosare aflate pe rolul instanţelor şi eu am în fişa postului să fac întâmpinări în aceste cazuri. Acest lucru se pare că a deranjat, iar acum sunt victima acestor agresiuni“, a declarat Roxana Fiertu.
Nu este pentru prima oară când persoane din Malu Mare acuză faptul că se fac adevărate jonglerii funciare cu pământurile din comună. Există numeroşi cetăţeni care încă mai aşteaptă să fie puşi în posesie, însă de la primărie li se spune că nu mai există terenuri. În tot acest timp, persoane apropiate primarului Ilie Dodocioiu sunt rapid puse în posesie prin intermediul unor tertipuri birocratice la limita legii.

Dodocioiu, primarul fără niciun proiect european atras

Ilie Dodocioiu, în campanie

În cei aproximativ patru ani de mandat ai actualului edil, comuna Malu Mare „se poate mândri“ cu faptul că nu a reuşit să-şi adjudece niciun proiect finanţat de Uniunea Europeană. Şi asta, în timp ce partea cea mai importantă a localităţii, vatra nouă, adică zona unde locuieşte o mare parte a populaţiei comunei şi de unde se atrag cei mai mulţi bani la bugetul local, datorită unor importante firme care îşi desfăşoara activitatea aici, arată precum un cătun din perioada interbelică. Nu numai că nu există asfalt pe drumuri, dar câteva mii de oameni locuiesc în case nou construite fără a avea acces la o reţea modernă de apă şi canalizare şi, în unele cazuri, fără a fi legate la reţeaua de electricitate. Dispreţul edilului Dodocioiu faţă de cetăţenii din această zonă este aspru sancţionat pe reţelele de socializare de oamenii sătui să fie trataţi cu dispreţ. În atare condiţii, este de aşteptat ca la alegerile din vara acestui an, când cetăţenii vor avea posibilitatea să-şi sancţioneze primarul nepăsător, Ilie Dodocioiu să devină o ţintă vulnerabilă pentru contracandidaţii săi.

„Pe raza comunei există un deficit de terenuri“

Jurista primăriei din comuna Malu Mare spune că este vorba despre mai multe dosare în instanţă prin care persoane din localitate solicită, invocând uzucapiunea, dreptul de proprietate asupra unor terenuri care, în urma procesului de cadastrare, se constată că nu au niciun proprietar.
„Aceste terenuri sunt găsite de către Paul Pietorianu, a cărui firmă se ocupă cu cadastrarea sistematică în comuna Malu Mare. El identifică astfel rezervele de teren şi aceste acţiuni în instanţă au venit ca urmare a identificării acestor terenuri. Eu am făcut întâmpinări şi am cerut respingerea acestor acţiuni în instanţă, mai ales că, pe raza comunei, există un deficit de terenuri şi avem multe persoane pe legile fondului funciar care nu au fost puse în posesie. Aceste întâmpinări i-au supărat foarte tare pe aceşti oameni şi de atunci au trecut la ameninţări. (…) Unul dintre cei care m-au ameninţat este Tinel Tătulea, angajat ca şofer în cadrul Primăriei Malu Mare şi care are şi el un dosar în instanţă“, a precizat Roxana Fiertu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ