Pentru că le strică unora planurile imobiliare
Jurista Primăriei Malu Mare, agresată în sediul instituţiei

Un episod halucinant s-a petrecut luni dimineaţă chiar în sediul Primăriei Malu Mare, acolo unde jurista instituţiei, Roxana Fiertu, a fost agresată de două persoane deranjate de faptul că funcţionarul şi-a făcut meseria, ceea ce le-a dat peste cap planurile care vizează, spune aceasta, obţinerea unor terenuri pe raza localităţii. Este vorba despre şoferul primăriei şi de patronul firmei care se ocupă cu cadastrarea sistematică a localităţii, miza fiind mai multe terenuri fără proprietar, revendicate prin invocarea uzucapiunii.

0

Unul dintre agresori este, la rândul său, angajat al instituţiei pe postul de şofer, iar celălalt este patronul firmei care se ocupă cu cadastrarea comunei. „De mai bine de o săptămână sunt agresată verbal de colegi din primărie, oameni din comună, dar şi alte persoane care au contracte de prestări servicii cu această primărie pe motiv că mi-am făcut datoria şi, în acest fel, am incomodat anumiţi oameni. Azi, pe lângă agresiunile verbale, am fost şi agresată fizic. Am fost împinsă, nu am fost lăsată să ies din birou şi jignită în multe feluri. Am sunat la 112, au venit cei de la Poliţie şi înţeleg că îi vor amenda, iar eu intenţionez să fac şi o plângere penală.
Este vorba despre nişte dosare aflate pe rolul instanţelor şi eu am în fişa postului să fac întâmpinări în aceste cazuri. Acest lucru se pare că a deranjat, iar acum sunt victima acestor agresiuni“, a declarat Roxana Fiertu.


Jurista primăriei din comuna Malu Mare spune că este vorba despre mai multe dosare în instanţă prin care persoane din localitate solicită, invocând uzcapiunea, dreptul de proprietate asupra unor terenuri care, în urma procesului de cadastrare, se constată că nu au niciun proprietar.
„Aceste terenuri sunt găsite de către Paul Pietroianu, a cărui firmă se ocupă cu cadastrarea sistematică în comuna Malu Mare. El identifică astfel rezervele de teren şi aceste acţiuni în instanţă au venit ca urmare a identificării acestor terenuri. Eu am făcut întâmpinări şi am cerut respingerea acestor acţiuni în instanţă, mai ales că, pe raza comunei, există un deficit de terenuri şi avem multe persoane pe legile fondului funciar care nu au fost puse în posesie. Aceste întâmpinări i-au supărat foarte tare pe aceşti oameni şi de atunci au trecut la ameninţări. (…) Unul dintre cei care m-au ameninţat este Tinel Tătulea, care este angajat ca şi şofer în cadrul Primăriei Malu Mare, şi care are şi el un dosar în instanţă“, a precizat funcţionarul.


Primarul nu a intervenit

Roxana Fiertu spune că l-a informat pe primarul comunei, Ilie Dodocioiu, despre situaţie, însă acesta nu a luat nicio măsură. „Primarul cunoaşte aceste lucruri, l-am informat şi săptămâna trecută, l-am anunţat şi azi. Nu a zis nimic, nu a luat nicio măsură, iar azi, când i-am spus ce s-a întâmplat, mi-a spus să merg să depun plângere la Poliţie“, a spus jurista.
Contactat telefonic, edilul comunei Malu Mare a spus că este plecat din localitate, dar a fost informat cu privire la cele întâmplate. „Eu sunt plecat şi nu am fost acolo, dar am aflat ce s-a întâmplat. Este, într-adevăr, o situaţie mai tensionată, iar eu am sfătuit-o să depună plângere împotriva lor. Altceva nu vă pot spune acum“, a declarat Ilie Dodocioiu.

Agresorii au fost amendaţi


Spusele Roxanei Fiertu sunt confirmate de către poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni, care i-au amendat pe agresori. „În cursul acestei zile, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 33 de ani, din Craiova, a avut un conflict cu  doi bărbaţi, în timp ce se afla în primaria din Malu Mare, unde lucrează ca funcţionar public.
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au identificat persoanele implicate în altercaţie, fiind vorba de doi bărbaţi de 40 şi 53 de ani, ambii din Malu Mare.
Din datele obţinute până în prezent, cei doi i-ar fi adresat cuvinte jignitoare femeii în vârstă de 33 de ani, fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti, conform Legii 61/1991 pentru adresarea de injurii şi cuvinte jignitoare.
De asemenea, persoana vătămată s-a prezentat la sediul postului de poliţie, unde a declarat că ar fi fost agresată fizic, în cauză fiind astfel întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ultraj.
Având în vedere aceste aspecte, dosarul penal urmează să fie înaintat unităţii de parchet competente cu efectuarea cercetărilor“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

Terenurile din Malu Mare, o afacere cu miză uriaşă

Pentru cine nu ştie, Malu Mare este una dintre localităţile cu potenţial atunci când vine vorba despre afacerile cu terenuri. Fiind situată în vecinătatea municipiului Craiova, pământul de aici se vinde, în medie cu zeci de de euro metru pătrat, aici fiind dezvoltate, în ultimii zece ani, numeroase proiecte imobiliare. Ba mai mult, aceleaşi afaceri cu terenuri au stat la baza mai multor dosare penale instrumentate de procurorii craioveni, unul dintre cei vizaţi fiind chiar fostul edil, Alexandru Dinu. De menţionat că, în povestea care s-a lăsat şi cu percheziţii la sediul Primăriei Malu Mare apare acelaşi Paul Pietroianu, unul dintre cei doi agresori ai juristei instituţiei.   

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ