PNL Vâlcea și-a găsit „Nicușorul”

PNL Râmnicu Vâlcea a anunțat oficial că și-a importat un candidat pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea: Virgil Pîrvulescu (52 de ani), inspector la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vâlcea. Nu mai discutăm despre cum de a ajuns un partid istoric să nu aibă competitor în ajunul alegerilor, „les dés sont jetés” - zarurile au fost aruncate. Cert este că luni, 2 martie a.c, Biroul Politic Municipal al PNL Râmnicu Vâlcea a votat în unanimitate intrarea lui Virgil Pîrvulescu în partid și desemnarea acestuia pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Prin urmare, fiecare dintre cei care au ridicat mâna în BPM trebuie să și-l asume.

0

O comparație imposibilă!
Acum, în laboratorul liberal se încearcă o formulă care să îl transforme pe Virgil Pîrvulescu,  dintr-un  outsider, în ”Nicușor Dan-ul” Râmnicului. Adică, acel candidat în jurul căruia să graviteze toate  partidele de dreapta. Hm! Imposibil  de inventat  un nou model heliocentric local cu Pîrvulescu pe post de Soare, Copernic a fost unic și a murit demult. Iar comparația cu Nicușor  Dan nu poate fi decât o fantezie. Așa că, până demonstrează de ce este în stare, domnul Pîrvulescu rămâne  un oarecare ”Nicușor”.

Care sunt problemele și atuurile candiatului PNL?
Virgil  Pîrvulescu intră în partid cu niște pietre de moară agățate de gât. Astfel,  în guvernul Dăncilă a fost avansat în  funcția de vicepreşedinte ANAF-șef al  Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală,  și nu se poate extrage din acest context pesedist. Apoi, se află în  conflict deschis cu USR Vâlcea, unde și-a încercat mai întâi candidatura pe sistemul forțatului ușii lui Dan Barna, care nu s-a lăsat deloc sedus, din contră. Iar  useriștii, cărora li se cere acum să tragă la trăsura lui Pîrvulescu,  spun că  nu vor  susține nicicând  un om pus în funcții de PSD. Deloc de ignorant,  domnul Virgil Pîrvulescu  a fost prins băut la volan și a avut probleme cu legea (dar ce mai contează, într-un oraș atât de permisiv).  Și, nu în ultimul rând,   prezintă  experiență ”zero” în administrație.

Dar…

Această campanile electorală care se anunța  ternă, cu Mircia Gutău defilând en- fanfare spre cel de-al  patrulea mandat,  prinde dintr-o dată viață. Cu un PNL puternic în spate, Virgil Pîrvulescu are resurse de creștere, și dă semne să înțeleagă că s-a cam dus vremea micilor proiecte pentru o urbe cu mari așteptări economice. Cum în Râmnicu  Vâlcea, votul negativ la Mircia Gutău va funcționa la turație anemică, Liberalii și Pîrvulescu trebuie să conceapă un plan excelent de oraș, credibil și profesionist. Iar în contextul în care și  tânărul Andrei Gheorghiu de la USR și-a anunțat candidatura, este de așteptat  o competiție cum Râmnicul nu a mai avut de multă vreme și  din care ar putea avea de câștigat. Apropo de candidat,  PSD încă dezbate. Cine știe, poate că va furniza un competitor-surpriză. Altul  decât Adina Dobrete sau Vasile Cocoș, născuți parcă pe această lume pentru a lua bătaie de la Mircia Gutău!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ