Acesta a călătorit în Italia de două ori în decurs de doar cinci zile
Craiova: Tânăr internat la Spitalul „Victor Babeș”, fiind suspect de îmbolnăvire cu coronavirus

0

Autoritățile județene anunță că un tânăr care a călătorit de două ori în Italia în ultima săptămână a fost internat la Spitalul Clinic de  Boli infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova după ce a sunat la 112 și a anunțat că are simptome caracteristice îmbolnăvirii cu COVID 19. Pacientul, care are 31 de ani, a venit în Craiova în data de 22 de februarie, din orașul Bareggio, regiunea Lombardia, a plecat înapoi în data de 24 februarie și s-a reînters în Craiova în data de 27 februarie. Conform unui comunicat al Prefecturii Dolj, în data de 24 februarie, craioveanul a început să prezinte simptome caracteristice: febră, tuse, dificultate de respirație, durere toracică. Acesta a luat legătura cu medical său de familie din Italia, care i-a recomandat să urmeze un ratament simptomatic . Patru zile mai târziu, în seara zilei de 28 februarie, deoarece simptomatologia persista, acesta a sunat la 112. El a fost transportat la SpitalulClinic de  Boli lnfecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, unde se tratează cu diagnosticul: stare febrilă. Tânărul a fost izolat într-un salon individual, iar medicii spun că evoluția pacientului este favorabilă, iar, începând cu dimineața zilei de sâmbătă, este afebril.
„Direcția de Sănătate Publică Dolj, prin medical epidemiolog, a luat legătura cu medical infecționist și cu pacientul, a efectuat ancheta epidemiologică, a întocmit fișa de supraveghere a cazului suspect, a identificatcontacții apropiați (soția, fiica și tatăl) și a luatlegătura telefonic cu aceștia pentru autoizolare la domiciliu timp de 14 zile sau până la infirmarea cazului. Contacții au fost informați despre măsurile de igienă pe care trebuiesă le respecte”, în cursul zilei de azi“, se arată în comunicatul Prefecturii Dolj.
Personalul medical a recoltat, în vederea testării pentru COVID-19, zece probe de la persoane aflate în carantină, 13 probe de la contacții din avion și o probă de la pacientul suspect. Probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, București.

Trebuie spus că, în acest moment, în județul Dolj nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu virsul COVID-19. Situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 358 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 20 de persoane se află în carantină, iar o persoană suspectă de infecție cu coronavirus  este internată la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase și Pneumoftiziologie„Victor Babeș” Craiova. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologies pecifică afectării de către virusul COVID-19.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ