PNL nu poate câştiga singur Primăria Craiova!

0

Fierbere mare în continuare la PNL Dolj în legătură cu opţiunea de candidatură pentru Primăria Craiova. Se caută formula internă ideală pentru înfrângerea PSD şi câştigarea după multă vreme a poziţiei de primar al Craiovei. Se profilează tabere interne în spatele fiecăruia dintre cei doi posibili candidaţi liberali. Nimic surprinzător până aici.
Ceea ce surprinde însă este excluderea de către PNL Dolj, cel puţin până la acest moment, a unui dialog cu USR Dolj, PLUS Dolj, PMP Dolj, pentru susţinerea unui candidat unic al dreptei craiovene la primărie. Este evident că o asemenea tactică electorală ar creşte puternic, decisiv, cred eu, şansele de a atinge obiectivul corect enunţat, acela de a da oraşului o guvernare locală de centru-dreapta, după mulţi ani de dominaţie a stângii.
PNL pare a nu ţine cont de datele sociologice care arată, fără dubii, că doljenii, în majoritatea lor, ar da votul unui candidat unic al dreptei la funcţia de primar al Craiovei. PNL pare să nu conştientizeze faptul că, în absenţa unui astfel de pol al dreptei, Craiova va rămâne condusă, în continuare, de un reprezentant al PSD, atenţie, oricare ar fi acesta!
Am propus, în calitate de lider al PMP Dolj, necesitatea deschiderii unui dialog între formaţiunile dreptei din Craiova. Reiterez, prin acest editorial, această invitaţie la dialog pentru constituirea unui Pol de Dreapta în Craiova, dar şi la nivelul judeţului Dolj. Nu este timp de pierdut!
PNL ar trebui să dea dovadă de luciditate şi să realizeze că mişcările politice iniţiate în ultima vreme, departe de a-l avantaja, i-au luat puncte importante (7-9%) din zestrea de susţinere publică avută imediat dupa instalarea guvernului Orban. Riscul dreptei de a pierde Primăria Craiova, prin alegerea (de până acum) a PNL de a merge de unul singur, e uriaş.
Mă intreb ce e mai important: orgoliul PNL de a demonstra că poate reuşi de unul singur (o iluzie planificată!) sau atingerea efectivă a obiectivului de a nu mai lăsa PSD să conducă Craiova încă patru ani, obiectiv aşteptat de majoritatea craiovenilor.
Răspunsul îl vom afla curând!

PMP Dolj este pregătit de ambele scenarii posibile: să participe la o alianţă câştigătoare a dreptei sau să meargă pe cont propriu la locale. PMP Dolj are resurse politice pentru a avea reprezentare după alegeri, cu sprijinul cetăţenilor, în cât mai multe consilii locale din Dolj.
Miza trebuie să fie nu doar prezenţa fiecărui partid de dreapta mai mare sau mai mică în aceste structuri ale administraţiei locale, ci schimbarea de paradigmă în politica locală a Craiovei şi a judeţului Dolj: o nouă alternativă de dezvoltare care să se vadă cât mai repede în bunăstarea doljenilor şi a comunităţilor locale din judeţ.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ