Competenţa, în funcţie de gradul de rudenie

0

A fost nevoie de un început de criză în judeţ pentru a ieşi la iveală gradul de incompetenţă al personajului care, politic, a fost desemnat să conducă destinele acestui judeţ. Bâlbele administrative ale prefectului Dan Narcis Purcărescu cu ocazia sosirii în ţară a unei curse aeriene din Italia, coroborate cu ieşirile publice poticnite ale subordonaţilor săi din instituţiile deconcentrate, nu numai că nu au liniştit spiritele în judeţ, dar au creat, la propriu, răzmeriţe şi confuzii în rândul populaţiei. În loc să le explice oamenilor prin intermediul presei măsurile care s-au luat în judeţ pentru a se evita, pe cât posibil, izbucnirea unei epidemii de coronavirus, înaltul funcţionar public, susţinut de ALDE de la cel mai înalt nivel, a ales să se războiască într-o conferinţă de presă cu Indiscret în Oltenia. „Fiţuica“ şi ziariştii care „prestează“ pentru ea au fost înfieraţi cu mânie proletară de fostul şi poate viitorul slujbaş de la ITM Dolj, deranjat, nevoie mare, că nu i-am făcut „statuie“ pe www.indiscret.ro.
Evident, nu puteam lăsa aceste derapaje nesancţionate şi, sincer, nu înţelegem cum ministrul Vela acceptă în subordinea sa un astfel de funcţionar, însă aici discuţia este un pic mai largă, iar vrând, nevrând, ar trebui să-l amintim şi pe suspectul Chiţoiu. Poate că va veni şi vremea ei săptămânile viitoare.
Până atunci, însă, aş vrea să întreb cititorii săptămânalului Indiscret în Oltenia dacă domniile lor cred că următoarele rude ale prefectului de Dolj au prins posturi călduţe în instituţii publice craiovene pe perioada mandatului său numai pe criterii de competenţă:

1. Gabriela Purcărescu, soţia onor prefectului Dan Narcis Purcărescu, angajată la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Dolj.

2. Daniel Botoagă, ginerele onor prefectului Dan Narcis Purcărescu, angajat, când nu era încă însurat, la Prefectura Dolj şi, după nuntă, mutat strategic într-o direcţie a Primăriei Craiova.

3. Cristina Purcărescu, fiica onor prefectului Dan Narcis Purcărescu, judecător stagiar la Judecătoria Craiova.
Din punctul nostru de vedere, angajarea a cel puţin două dintre neamurile prefectului ridică mari semne de întrebare! Cum semne de întrebare ridică şi intrarea în corpul funcţionarilor publici a actualului şef al cancelariei prefectului, Adrian Marinescu. Dar desprea acest „amănunt“, poate cu altă ocazie…  

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ