Împreună cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica.
Premierul interimar Orban a luat la pas Craiova

Preşedintele PNL Ludovic Orban, premierul interimar al României, împreună cu o pleiadă de miniştri, printre care şi craioveanul Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a făcut vineri o vizită în Craiova. Întâmpinat de preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, premierul interimar a vizitat Uzina Ford, Softronic, Uzina de Avioane Craiova şi Brigada Internaţională. În cursul acestei vizite, Orban a subliniat paşii făcuţi de guvernul liberal în sprijinirea dezvoltării industrie româneşti, amintind de demersurile făcute pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Oltenia. Totodată, el a promis sprijin pentru dezvoltarea industriei de automobile hibride sau electrice.

0

Premierul interimar al României, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Fabrica Ford de la Craiova, că a discutat cu oficialii companiei americane despre despre posibila finanţare, pe programul Connecting Europe Facility, a unei autostrăzi care să facă legătura între Craiova şi Lugoj, adică o conectare a zonei la coridorul IV pan-european. Totodată, Orban a vorbit şi despre necesitatea unui parteneriat foarte serios între producători şi autorităţile guvernamentale, care să stimuleze începerea producţiei de maşini electrice în România.

„Ford a investit 1,5 miliarde euro în România, construind o fabrică foarte modernă, care are o contribuţie majoră la dezvoltarea economică a zonei şi a României, care e pe locul doi ca exporturi între companii. Prin tot ce putem face vom încuraja o astfel de investiţie care este în beneficiul atât al companiei, cât şi al dezvoltării economice a României.
(…) Am discutat despre noua orientare în politica europeană, de pactul verde şi de posibilele consecinţe. Aici, în mod clar, pentru a putea crea un stimulent în începerea producţiei de maşini electrice în România, trebuie să existe un parteneriat foarte serios între producător şi autorităţile guvernamentale“, a declarat Ludovic Orban. care a adăugat că, pentru a demara producţia de automobile electrice sau hibride în România, este nevoie de o dezvoltare a infrastructuri de staţii de încărcare electrică, proiect pentru care se pot utiliza fonduri europene.

Premierul a mai declarat că a discutat cu oficialii Ford despre îmbunătăţirea infrastructurii de transport, în speţă despre drumul expres Craiova-Piteşti, despre tronsonul de autostradă Piteşti-Sibiu, care închide coridorul IV pan-european, dar şi despre posibila finanţare a legăturii dintre Craiova şi Lugoj prin programul Connecting Europe Facility, care să facă legătura cu coridorul IV pan-european, dar şi despre simplificarea procedurilor şi reducerea timpului de aşteptare la graniţe, pentru a creşte competitivitatea fabricii Ford din România.

La rândul său, preşedintele Ford România, Ian Pearson, a declarat că modelul Ford Puma, construit exclusiv la uzina de la Craiova, se bucură deja de succes. „Suntem foarte încântaţi să vedem că noul Ford Puma este deja livrat în Europa pe măsură ce ne aflăm în pragul lansării comerciale a acestui model. Feedback-ul pe care l-am primit de la primii noştri clienţi şi de la unii reprezentanţi ai presei auto care au condus noul Puma este fantastic. Ford Puma, care este construit exclusiv la Craiova, a obţinut punctaj maxim de 5 stele în cadrul testelor de siguranţă Euro NCAP şi este prima maşină produsă în România cu tehnologie hibridă integrată“, a afirmat Pearson, care a amintit că Uzina de la Craiova produce, de asemenea, şi premiatul motor EcoBoost de 1 litru, care este livrat la fabricile de asamblare a vehiculelor din Europa şi Asia.

Din delegaţia guvernamentală care a vizitat fabrica Ford din Craiova au mai făcut parte ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ionel-Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Nicolae-Bode, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ