Dacian Cioloș: „Alianța USR-PLUS a susținut încă de anul trecut ideea alegerilor parlamentare anticipate ca fiind singura soluție”

Partidul Național Liberal nu este singur în demersul său de a declanșa procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen. Cei doi lideri ai alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, și-au declarat deschis susținerea pentru această soluție. Într-o intervenție la un post de televiziune, Dacian Cioloș a declarat că alegerile anticipate sunt absolut necesare pentru restabilirea situației politice actuale.

0

Alinața USR-PLUS își menține calitatea de „partener” al Partidului Național Liberal și în actualul context politic. De partea liberalilor în toate momentele cheie recente (votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, votarea învestirii Guvernului Orban 1, votul negativ la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban 1), USR-PLUS, prin vocea lui Dacian Cioloș, a reconfirmat că susține soluția alegerilor anticipate. „Alianța USR PLUS a susținut încă de anul trecut ideea alegerilor parlamentare anticipate ca fiind singura soluție pentru a putea readuce stabilitatea politică în România. Stabilitate politică nu înseamnă să ai un guvern minoritar, un guvern care nu poate să treacă proiecte de legi, un guvern care nu are susținere în Parlament. În aceste condiții, după ce am sacrificat alegerile locale în două tururi, acum dacă guvernul Orban a căzut și obiectivul nostru este să susținem procedura care să ne ducă la declanșarea alegerilor anticipate, deci să avem o majoritate care să voteze împotriva instalării guvernului. Să spun altfel: să nu existe o majoritate care să voteze pentru instalarea acestui guvern, să facem același lucru și a doua oară, ca să dăm posibilitatea președintelui Iohannis apoi să dizolve Parlamentul pentru anticipate”, a declarat Dacian Cioloș, vineri, la un post de televiziune. Cu alte cuvinte, parlamentarii USR-PLUS nu vor vota pentru învestirea noului Guvern liberal, așa cum va face, de altfel, inclusiv PNL.

Din declarațiile aceluiași Dacian Cioloș, obiectivul alianței pe care o conduce alături de Dan Barna este acela de a reintra în Parlament unde, alături de PNL, să formeze o nouă majoritate. „După organizarea acestor alegeri, noi sperăm, pentru că lucrurile nu se rezolvă doar cu organizarea de anticipate, să putem construi o majoritate în viitorul Parlament care să poată modifica Constituția, să dea posibilitatea președintelui să dizolve Parlamentul în situații de criză, cum e cea de acum, și să nu mai umblăm cu artificii – să fie un partid în situația de a vota împotriva propriului premier desemnat – ca să rezolve o problemă de criză politică. În momentul de față e singura soluție pe care Constituția ne-o permite și vom merge în această direcție”, a adăugat președintele PLUS.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ