PRO România – prestaţie la superlativ pe scena politică doljeană

Uşor, uşor, cu paşi mici, dar siguri şi fermi, filiala doljeană a Partidului PRO România capătă un contur clar şi promiţător în perspectiva viitoarelor bătălii electorale din acest an. Deşi iniţial multă lume privea cu scepticism demersurile deputatului Florinel Stancu de a pune bazele unei filiale puternice în Dolj, iată că pe zi ce trece proiectul său ia amploare. În ultimele săptămâni, un val de persoane publice şi tineri dornici să se implice în politică au semnat adeziuni la partidul condus la nivel central de Victor Ponta, filiala doljeană desemnându-şi deja câteva zeci de candidaţi la primăriile din judeţ.

0

De la momentul prelurii frâielor filialei Dolj a PRO România, deputatul Florinel Stancu a luat o decizie curajoasă: a iniţiat o reformă din temelii a organizaţiei pe care a găsit-o şi, totodată, a deschis larg uşile partidului pentru a atrage oameni noi, neimplicaţi politic până în prezent. Deşi mulţi s-au grăbit să critice aceste decizii, iată că astăzi decizile sale iniţiale încep să-şi arate roadele. Un exemplu elocvent în acest sens este desemnarea lui Eduard Ciceu drept candidat la postul de primar al Craiovei. Dar lucrurile nu s-au oprit aici! În comuna Terpeziţa, un funcţionar al primăriei din localitate, inginerul Gheorghe Anghel, a semnat adeziunea la PRO România şi şi-a anunţat candidatura la primărie. Într-o comună plină de probleme nerezolvate de zeci de ani, Anghel se constituie într-o alternativă electorală viabilă. „Sunt convins că pot face o treabă bună pentru comuna noastră şi pentru judeţul Dolj“, a subliniat Gheorghe Anghel în anunţul candidaturii sale postat pe o reţea de socializare.

George Chelaru, fondatorul şi directorul companiei „Specialist Consult“, este un alt nume nou propus de PRO România Dolj. Într-o comună precum Greceşti, o astfel de candidatură resetează practic jocul politic. „Este nevoie de implicare dacă vrem ca lucrurile să meargă altfel! Din acest motiv am decis să mă înscriu în PRO România şi să candidez la postul de primar al comunei Greceşti. Am avut discuţii cu majoritatea oamenilor cu impact mare asupra comunităţii şi toţi sunt gata să mă susţină“, a declarat Chelaru.

La Coşoveni, Dora Badea, un antreprenor de succes pe plan local, a luat decizia de a se înscrie în PRO România şi de a candida la primăria din localitate. Într-o postare pe Facebook, aceasta s-a declarat încântată de pasul făcut: „Mă bucur de încrederea conducerii judeţene PRO România, de sprijin politic în cadrul alegerilor locale! Cu această ocazie, îmi anunţ candidatura la postul de primar al localităţii noastre. Vă asigur de deplina mea implicare în viaţa administrativă a localităţii noastre“.
Cu astfel de candidaţi şi cu o atitudine coerentă şi curajoasă la nivelul conducerii judeţene, nu este deloc exclus ca la viitoarele alegeri locale şi parlamentare PRO România Dolj să depăşească pragul de zece procente şi să obţină, în judeţ, numeroase funcţii de primari şi viceprimari.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ