CJ Dolj lansează în iarnă licitaţiile pentru şantierele din vară

Consiliul Judeţean Dolj a început în forţă anul 2020, în primele trei săptămâni fiind lansate două licitaţii pentru modernizarea unor tronsoane de drumuri judeţene. Astfel, după ce în urmă cu aproape zece zile a fost lansată licitaţia pentru atribuirea contractului în vederea executării lucrărilor de modernizare a celui de-al doilea tronson al drumului judeţean 561A, Moţăţei - limita judeţului Mehedinţi, în lungime de peste 30 de kilometri, acum a fost lansată licitaţia pentru tronsonul Segarcea – Zăval. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, investiţia, care prevede modernizarea a peste 12 kilometri de drum judeţean, este realizată printr-un proiect cu finanţare europeană, implementat în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

0

„Consiliul Judeţean a derulat etapizat lucrările de îmbunătăţire a acestei artere rutiere, cu o lungime totală de peste 35 de kilometri, care conectează localităţile Segarcea şi Zăval. Într-o primă fază, cu fonduri europene în sumă de 6,5 milioane de euro, obţinute prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013, am finalizat reabilitarea unui tronson de 11 kilometri, cuprins între Zăval şi Horezu Poenari.
Am continuat demersul în actualul exerciţiu financiar şi ne-a fost aprobat un nou proiect, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, cu o valoare de aproximativ 8,6 milioane de euro pentru activităţile implementate de CJ Dolj. Prin intermediul acestuia, abordăm un nou segment al drumului judeţean 561B, între Horezu Poenari şi Padea, în lungime de peste 12 kilometri. În cursul anului trecut, a fost elaborată documentaţia tehnică, astfel că în urmă cu două zile am lansat licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări, ofertele putând fi depuse până la data de 16 martie.
Investiţia vizează modernizarea părţii carosabile, dar şi amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale, construirea de podeţe sau realizarea de spaţii pentru parcare şi de staţii pentru autobuze. De asemenea, demersul include şi o serie de soluţii moderne pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic, capitol la care se înscriu panourile de avertizare a şoferilor cu privire la viteză, precum şi sistemele de semnalizare şi iluminare a trecerilor pentru pietoni, alimentate cu energie solară“, a precizat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

145 de milioane de euro, investiţi în drumurile judeţene

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile (foto), a menţionat faptul că demersul care va completa modernizarea DJ 561B se apropie de momentul semnării contractului de finanţare din fonduri europene. „Îmbucurător este şi faptul că un proiect similar celui pentru care a fost iniţiată licitaţia de atribuire a contractului de lucrări – proiect depus tot în cadrul Programului Interreg V-A şi care se referă la ultimul tronson din DJ 561B, între Padea şi Segarcea – se află acum într-un stadiu avansat al procedurii de precontractare. Aşadar, estimăm că în curând vom semna documentele prin care obţinem finanţare europeană şi pentru acest sector de drum, suma care revine Consiliului Judeţean fiind de peste 5 milioane de euro.
Vom ajunge astfel, în actual mandat, la un total de peste 145 de milioane de euro, reprezentând valoarea cumulată a demersurilor de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere pe care CJ Dolj le derulează cu fonduri nerambursabile, investiţii care vizează aproximativ o cincime din reţeaua de drumuri judeţene. 
La patru dintre aceste obiective, lucrările se află deja în desfăşurare, în timp ce pentru alte patru sunt în derulare licitaţiile în vederea atribuirii contractelor, în acest ultim caz regăsindu-se şi cele mai ample proiecte pe care le-am iniţiat în acest domeniu: modernizarea drumurilor judeţene 552 Craiova – Cetate şi 561A Giurgiţa – Băileşti – Pleniţa – limita judeţului Mehedinţi“, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. 

În cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, Consiliul Judeţean Dolj implementează, în parteneriat cu Agenţia de Infrastructură Rutieră din Sofia, proiectul „Dolj – Montana: Paşi comuni pentru o mai bună conectivitate“, care vizează, pentru partea română, modernizarea unui tronson cu lungimea de 12,13 kilometri din drumul judeţean 561B.
Contractul de executare a lucrărilor, cu o valoare estimată de 30.377.120 de lei, fără TVA, are prevăzută o durată de realizare de 12 luni.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ