Ministrul Ionuţ Stroe: „Sportul în România încă este dependent de bugetul public“

Ionuţ Stroe, ministrul tineretului şi sportului, a declarat, într-un interviu acordat recent jurnaliştilor de la gsp.ro, că în România sportul este dependent de banii publici, iar acest lucru reprezintă o problemă. Totodată, ministrul doljean a precizat că misiunea MTS este aceea de a reintroduce sportul de masă în societate.

0

„Misiunea publică a MTS este acea de a reintroduce în viaţa acestui popor componenta «sport». Toţi cei care sunt în această zonă şi sunt familiarizaţi cu sportul înţeleg beneficiile sociale ale sportului în viaţa tuturor românilor. Că vorbim de educaţie, de formare, de sănătate, de o anumită dezvoltare a indivizilor, de rigurozitate, de fair-play, sportul în societatea românească trebuie să-şi reia locul. Orice fel de societate sănătoasă, europeană, cu care vrem să ne comparăm are această componentă. Aceasta este misiunea publică a acestui minister. (…) Sportul este esenţial. Toate societăţile moderne, dezvoltate, au această componentă pe care şi noi, la rândul nostru, trebuie s-o înţelegem, s-o sprijinim şi să o reaşezăm acolo unde este nevoie. Sportul de masă din România este, practic, ceea ce îi lipseşte şi performanţei şi societăţii şi celor care au aşteptări în zona bazei de selecţie. Şi de aici derivă toate problemele, în momentul de faţă, în sport. Aceasta este cauza. Din păcate, sportul în România este dependent, încă, de bugetul public“, a declarat Ionuţ Stroe.
Acesta a mai spus că, în prezent, sportul românesc are nevoie, mai mult decât oricând, de o nouă viziune. „În acest moment, sportul românesc are nevoie, mai mult ca niciodată, de o viziune nouă, europeană, de cu totul o altă abordare. Poţi să beneficiezi de pe urma experienţei foştilor sportivi, poţi să beneficiezi de pe urma oamenilor care lucrează în zona diplomatică. Sau de lucrurile care se întâmplă afară şi putem să le preluăm şi noi. Poţi să beneficiezi de pe urma unui om educat în meseria de management, poţi să-ţi faci echipa din aceşti oameni. Dar important e să ai viziune!“, a adăugat ministrul tineretului şi sportului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ