Antrenorul SCM Rm. Vâlcea, premiat în Reşiţa natală

Reşiţa, oraşul natal al antrenorului principal al SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, şi unde şi-a desfăşurat o parte din activitatea sportivă, îi recunoaşte acestuia meritele remarcabile în handbalul feminin de performanţă. Pe 6 decembrie a.c., Pera a fost premiat de către Universitatea „Eftimie Murgu" Reşiţa, pentru rezultatele remarcabile obţinute în acest an.

0

Florentin Pera s-a născut pe 18 noiembrie 1979, în Reşiţa. Şi-a a început activitatea ca handbalist, jucând pentru cluburile HC Arad şi CS UCM Reşiţa. A debutat ca antrenor de handbal feminin la Liceul Sportiv din Reşiţa, iar în 2004 a devenit tehnicianul echipei de senioare Universitatea Reşiţa.
Pera a antrenat apoi echipele SC Mureşul Târgu Mureş şi CSM Cetate Deva, iar în 2008 a revenit la Universitatea Reşiţa, echipă aflată pe atunci pe ultimul loc în Divizia A. Cu Florentin Pera pe banca tehnică, echipa reşiţeană a promovat, după doar două sezoane competiţionale, în Liga Naţională. În 2011, conducerea clubului CS Tomis Constanţa a reuşit să obţină serviciile antrenorului Pera, acesta semnând un contract pe doi ani cu formaţia constănţeană. Începând din luna iunie 2013, Pera a devenit antrenorul echipei HCM Roman, iar apoi a antrenat „U” Alexandrion Cluj şi HC Dunărea Brăila.
În septembrie 2012, Federaţia Română de Handbal l-a desemnat pe Florentin Pera antrenor secund al echipei naţionale de handbal feminin a României. Din iunie 2018, Pera a devenit antrenor principal al SCM Râmnicu Vâlcea, echipă care în 2019 a câştigat campionatul României şi şi-a făcut debutul în competiţia europeană de top Liga Campionilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ