Ceauşescu redivivus! La Liceul Sanitar din Râmnicu Vâlcea copiii învaţă în frig

Cinci clase de copii, de la grupa pregătitoare până la clasa a IV-a, învaţă în frig, într-un corp de clădire al Liceului Sanitar „Antim Ivireanu” din Râmnicu Vâlcea. Ca pe vremea lui Ceauşescu! În timp ce susţine că situaţia nu este de gravitate extremă, directoarea şcolii afirmă totuşi că instalaţia de încălzire a clădirii este uzată şi nu a putut fi înlocuită din lipsă de bani; iar radiatoarele care asigurau un pic de căldură au cedat din cauza instalaţiei electrice, la fel de veche. Ce poate fi mai grav?

0

În seara de 3 decembrie a.c., un text şi două fotografii au stârnit indignare pe paginile de socializare. Fotografiile fuseseră făcute într-o sală de clasă unde elevi de ciclu primar învăţau înfofoliţi, în vecinătatea unui radiator electric ars. Comentariul şi cele două fotografii îi aparţin lui Bogdan Ţigaret (foto), cunoscut pentru reacţiile sale civice:
„În aceste poze puteţi vedea copiii unei clase a patra ce îşi derulează cursurile în clădirea internatului Liceului Sanitar «Antim Ivireanu» din Râmnicu Vâlcea. De aproape o săptămână aceşti copii învaţă ca în evul mediu, în frig. Radiatorul electric care încălzea clasa nu a mai făcut faţă şi s-a ars… Cât trebuie să mai îndure aceşti copii frigul?” Acuzele lui Bogdan Ţigaret s-au îndreptat spre conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea care gestionează instituţiile de învăţământ şi pe care o învinuieşte de „lipsă de viziune”.

Directoarea: „Am facut adresă la primărie, problema e delicată”
Paula Fîrtăţescu, directoarea Liceului Sanitar „Antim Ivireanu”, dă vina pe „gunoaiele de pe ţevi”, fără să realizeze, probabil, că un bun manager face iarna car şi vara sanie: „Într-adevăr, azi (3 decembrie n.r.) a fost un pic mai frig, motiv pentru care am trimis mecanicul unităţii să vadă ce facem. Instalaţiile sunt foarte vechi, atât instalaţia de calorifere cât şi cea electrică. Am încercat să remediem cu un calorifer, dar instalaţia electrică, fiind veche, cedează. Am făcut adresă la primărie, probleme e delicată. (…). În acel corp de clădire sunt cinci clase, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. În fiecare an problemele sunt altele, noi nu ştim ce gunoaie sunt pe ţevi. S-au tot făcut cârpeli fiindcă nu au fost bani. Clădirea este angrenată într-un proiect de reabilitare, nici nu ştiu dacă se poate interveni în acest moment”. În final, directoarea Paula Fîrtăţescu promite că va apela iarăşi la ajutorul Primăriei Râmnicu Vâlcea: „Voi merge din nou la primărie şi îi voi spune d-lui primar că la temperaturile de acum nu e o.k., trebuie făcut ceva”, îşi dă în sfârşit seama doamna director.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ