După victoria în premieră de la prezidenţiale
PNL Dolj speră la un nou succes în alegerile de anul viitor

Dacă urmărim parcursul organizaţiei PNL Dolj, începând cu alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 şi culminând cu victoria totală din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, putem observa o creştere semnificativă a scorurilor liberalilor doljeni. PNL Dolj s-a identificat cu aspiraţiile electoratului oltean, care pentru prima dată a demonstrat că are forţa şi dorinţa să îşi schimbe culoarea politică. Valul de încredere îl face pe Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, să aibă convingerea că şi la alegerile locale de anul viitor Partidul Naţional Liberal poate să preia frâiele administraţiei municipale, judeţene şi ale mai multor localităţi din teritoriu.

0

Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a susţinut marţi, 26 noiembrie, prima conferinţă de presă după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Alături de liderul liberal s-au aflat mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiei de tineret a partidului, cărora Ştefan Stoica le-a mulţumit public pentru susţinerea şi ajutorul oferite în timpul campaniei electorale. Nu în ultimul rând, preşedintele PNL Dolj a atras atenţia că votul doljenilor reprezintă o responsabilitate enormă pentru liberali şi un semnal clar că în judeţul Dolj şi în municipiul Craiova sunt necesare numeroase schimbări.

Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj: „PSD a pierdut alegerile în Dolj! Punct!”
Cu toate că succesul în faţa celor de la PSD a fost repurtat de liberali, preşedintele PNL Dolj recunoaşte că reuşita se datorează şi implicării celorlalte partide politice şi liderilor locali ai acestora. PNL a avut însă marele merit că a format un tot unitar din sentimentele îndreptate împotriva social-democraţilor şi a răspuns mai credibil cerinţelor şi nemulţumirilor electoratului. Nu în ultimul rând, a fost partidul mai implicat şi mai prezent în societate, strategie care a atras şi mai multe voturi. „Mulţumim craiovenilor, mulţumim doljenilor, mulţumim tuturor celor care duminică au fost prezenţi la vot. A fost un semnal clar că lucrurile trebuie schimbate şi în judeţul Dolj şi în această ţară. Mulţumim preşedintelui Klaus Iohannis, mulţumim echipei PNL de la nivel central, în frunte cu premierul Ludovic Orban, pentru că au avut o campanie decentă. Noi, ca soldaţi disciplinaţi ai partidului, am înţeles ca în această campanie să mergem în fiecare sat, pe fiecare uliţă, în fiecare cartier, pe fiecare stradă împreună cu militanţii partidului, partea nevăzută, aceşti tineri frumoşi care au crezut că în România se poate guverna altfel. Mulţumesc încă o dată liderilor partidelor din opoziţie, domnului deputat Prîsnel de la USR, domnului Cupă de la ALDE, domnului Păloiu de la PMP, care au fost alături de noi în turul al doilea şi am convingerea că şi datorită lor lucrurile s-au schimbat în judeţul Dolj… Vreau să vă spun că de la alegerile europarlamentare s-a simţiţ un vot pro-PNL. Apropo de unele declaraţii ale domnului Manda, PSD Dolj a pierdut alegerile la nivelul judeţului şi punct!”, a declarat Ştefan Stoica.

PNL Dolj se simte pregătit pentru a prelua administraţia municipală şi a Consiliului Judeţean Dolj
În definitiv, din lupta acută dintre PNL şi PSD pentru judeţul Dolj, liberalii au ieşit indubitabil victorioşi. Dintr-o altă perspectivă, rezultatul duelului a fost de 3 la 1 pentru PNL, asta după ce au câştigat alegerile din primul tur în Craiova, dar au pierdut în judeţ, iar în turul al doilea au câştigat zdrobitor în Craiova şi destul de mulţumitor în Dolj. Motivele sunt mai mult decât suficiente pentru ca PNL Dolj să înceapă să fructifice votul de încredere primit la aceste alegeri şi să spere că are susţinerea electorală pentru a prelua administraţia municipală, a Consiliului Judeţean şi în foarte multe localităţi din Dolj, odată cu alegerile locale de anul viitor. „Şi pentru alegerile locale avem o mare responsabilitate. Împreună cu partidele democratice (care l-au susţinut pe Klaus Iohannis în al doilea tur de alegeri n.red.), credem că putem schimba faţa municipiului Craiova şi a judeţului Dolj. Sunt multe lucruri care ne nemulţumesc şi pe noi şi pe dumneavoastră, în calitate de cetăţeni. Sunt multe lucruri care se pot rezolva printr-o mai bună implicare, printr-o mai bună prezenţă a celor care ne conduc, fie la nivel judeţean, fie la nivel municipal. Toate aceste lucruri se pot schimba dacă sunt promovaţi oameni care doresc aceste lucruri şi nu doresc numai să parvină pe o anumită funcţie. Aceasta este şi responsabilitatea noastră. Trebuie să înţelegem că de a doua zi după alegeri, PNL are o mare responsabilitate atât la nivel central, cât şi judeţean şi municipal. Sunt convins că actuala administraţie pesedistă, aşa cum a spus şi premierul Ludovic Orban, acolo unde nu şi-a făcut datoria va fi înlocuită, dar trebuie să vină oameni pregătiţi pe domeniul de responsabilitate. Vom încerca, pe cât posibil, acolo unde, conform legii, partidele pot să îşi susţină specialişti, să fie oameni care au ceva de spus din punct de vedere profesional”, a precizat preşedintele PNL Dolj.
Astfel, folosind valul benefic pe care se află în acest moment, liderii PNL Dolj au convingerea că alegerile locale de anul viitor vor fi prilejul perfect să acceadă în punctele importante ale administraţiei municipale şi judeţene. Strategia liberalilor doljeni este aceea de a-şi desemna candidaţii pentru primărie şi pentru Consiliul Judeţean în urma rezultatelor mai multor sondaje de opinie, pentru a vedea exact care este candidatul cu cele mai mari şanse. Dacă pe lista pentru Primăria Craiovei se află mai multe personalităţi din PNL Dolj, ca ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, sau deputatul Nicolae Giugea pentru Consiliul Judeţean, una dintre variante este chiar Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ