Georgiana Stancu – pe scena Festivalului „Zlatno Slavejče”

0

Festivalul „Zlatno Slavejče” este cel mai vechi şi faimos festival de muzică pentru copii din Macedonia. De la prima ediţie din anul 1971 şi până astăzi, festivalul a crescut alături de participanţi, devenind o instituţie culturală unică, demnă de cultura macedoneană. La invitaţia domnului Boban Josifovski, director al festivalului şi prieten al Asociaţiei Macedonenilor din România, Georgiana Stancu a evoluat cu succes pe scena de la Skopje, interpretarea minunată a tinerei macedonence impresionând publicul.
În cadrul Galei Festivalului „Zlatno Slavejče”, Georgiana Stancu a fost felicitată de către Excelența Sa, domnul Stevo Pendarovski, Preşedintele Republicii Macedonia de Nord. La numai 8 ani, Georgiana Stancu, membru al Asociaţiei Macedonenilor din România, se poate lăuda cu un palmares demn de invidiat: participă la spectacole, evenimente culturale, târguri de carte, fiind activ implicată în promovarea culturii şi tradiţiilor macedonene. Poartă cu mândrie costumul popular macedonean, cântă şi dansează cântece tradiţionale, învaţă să scrie şi să vorbească în limba înaintaşilor ei. În afara activităţilor din cadrul Asociaţiei Macedonenilor din România, Georgiana Stancu evoluează într-un cor şi într-un grup de dans, participă la spectacole şi concerte, evenimente caritabile etc.
Ca orice copil, nu uită nicio clipă de preocupările vârstei: merge cu rolele, cu bicicleta, cu cartul, este pasionată de poezie şi îi place să experimenteze lucruri noi, fiind o tânără îndemânatică, curioasă şi fără frică.
Felicitări Georgiana Stancu, pentru tot ceea ce realizezi!
Mult succes în viitor!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ