Ministrul tineretului şi sportului a vorbit despre priorităţile mandatului
Ionuţ Stroe: „Mi-aş dori o lege a sponsorizării care să cointereseze mediul privat să aducă bani în sport”

Ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, 12 noiembrie, la conferinţa de presă prilejuită de preluarea mandatului, că priorităţile sale ca ministru sunt regândirea rolului Ministerului Tineretului şi Sportului şi relansarea activităţii statului în domeniile sportului şi tineretului.

0

„Prima zonă de interes pentru mine este finanţarea. Pentru că avem mari probleme în acest domeniu. Trebuie să existe un mix de finanţare din zona publică şi privată şi mi-aş dori o lege a sponsorizării modificată care să cointereseze mediul privat să aducă bani în sport. În plus, mi-aş dori să eliminăm prevederile toxice ale Ordonanţei 114, pentru că, înaintea ei, sportul românesc îşi găsea finanţare în acele taxe de viciu, alcool, tutun şi aşa mai departe”, a spus noul ministru.
Ionuţ Stroe a precizat că a observat o lipsă de planificare şi de strategie generalizată în ambele domenii, sport şi tineret. „Spun de la bun început că activitatea acestui minister se va baza pe o strategie. Aşa cum ne dorim o strategie pe fiecare sport în parte”, a adăugat ministrul.

La evenimentul de la sediul MTS au participat, pe lângă premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan, mai mulţi preşedinţi de federaţii sportive: Vasile Cîtea (FR de Box), Elisabeta Lipă (FR de Canotaj), Răzvan Burleanu (FR de Fotbal), Cristinel Romanescu (FR de Tenis de Masă), Nicu Vlad (FR de Haltere), Alin Petrache (FR de Rugby), Camelia Potec (FR de Nataţie şi Pentatlon Modern), Răzvan Pîrcălabu (FR de Lupte), Irina Deleanu (FR de Gimnastică Ritmică), Gheorghe Vişan (FR de Volei), Norris Măgeanu (FR Automobilism), Gabriel Toncean (FR Culturism), precum şi preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, secretarul general COSR, George Boroi. Din partea organizaţiilor de tineret au fost prezenţi Mihai Dragoş şi Gabriel Carnariu (CTR).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ