Indiscreții de Vâlcea

0

Vedeta alegerilor
Un butoi din plastic pentru murături a devenit vedeta alegerilor prezidenţiale de duminică, după ce a fost folosit pe post de urnă de vot la secţia de votare Râmeşti din comuna Şuşani. Fotografia a fost postată pe facebook de Cătălin Ţeniţă, observator independent, cu următorul text: „ Judeţul Vâlcea, comuna Şuşani, sat Râmeşti. Anul 2019. Şi nu vă uitaţi doar la butoiul-urnă! Uitaţi-vă cum arată sala de clasă în care învaţă zi de zi copiii! Pe băncile alea au învăţat şi părinţii lor. Duşumeaua nu mai e recondiţionată tot de atunci. Încă un motiv să mergeţi la vot!”, spune cel care a postat fotografia. Acesta are un îndemn şi pentru reprezentanţii comisiilor de vot: „Pentru colegii observatori sau delegaţi ai partidelor: mergeţi până la toaletă şi faceţi nişte poze. Să arătăm cum sunt toaletele în şcolile acestei ţări! O imagine face cât o mie de cuvinte!”. Se pare că nimeni nu a contestat această situaţie. Şi chiar dacă ar fi făcut-o, nu s-ar fi întâmplat nimic, deoarece legea nu face precizări în privinţa urnelor. Evident, fără nicio legătură cu situaţia, doamna Dăncilă a obţinut la Şuşani 41,15%, învingându-l pe Iohannis cu cinci procente.

Gutău: „Ce noroc!”
Primarul Mircia Gutău, după o vizită în Palestina: „Ce noroc pe noi că suntem în Uniunea Europeană!” În perioada 4 – 7 noiembrie, primarul Gutău a făcut o vizită în oraşul Dura din Palestina, semnând cu acest prilej, împreună cu omologul său, Ahmed A.H. Swaitti, un acord de înfrăţire între cele două oraşe.

A „confirmat”!
La câteva zile după ce PNL Vâlcea şi-a declarat printr-un comunicat de presă susţinerea pentru Constantin Bărzăgeanu, primarul din Mihăeşti, acesta a şi „confirmat”. Adică, în comuna pe care o conduce de câteva mandate, Iohannis a fost învins de Dăncilă. Mai pe româneşte, situaţia a ieşit aşa: Iohannis32,30%, Dăncilă 36,56%. Bravos!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ