Ford a anunţat preţul pentru noul model Puma, produs la Craiova

Ford România a anunţat lista oficială de preţuri pentru noul Ford Puma, model produs la fabrica din Craiova. Astfel, în versiunea standard – Titanium, Ford Puma poate fi achiziţionat la un preţ special de lansare de 16.500 de euro, TVA inclus. Oferit cu tehnologia avansată de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 de volţi, noul Ford Puma este primul vehicul hibrid fabricat în România, alăturându-se astfel gamei extinse de SUV-uri şi de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-In Hybrid.

0

„Ne bucurăm şi suntem foarte mândri să anunţăm că, începând de azi, îi aşteptăm în showroom-urile Ford din toată ţara pe toţi cei interesaţi să-şi comande noul Ford Puma. Preţul special de lansare anunţat astăzi este disponibil cu sprijinul acordat atât de către Ford România, dar şi de către dealerii săi, ca parte a eforturilor noastre susţinute de a încuraja vânzările de vehicule noi pe piaţa locală”, a declarat Cristian Prichea, directorul general al Ford România – Compania Naţională de Vânzări.
Conform producătorului american, Ford Puma este disponibil în acest moment în trei variante de echipare: Titanium, Titanium X şi ST-Line X, iar începând cu februarie 2020 va fi disponibilă şi varianta de echipare ST-Line. În ceea ce priveşte motorizarea, pentru variantele de echipare menţionate, clienţii Ford Puma pot alege dintr-o gamă avansată de motoare pe benzină Ford EcoBoost de 1.0 litru, produse tot la uzina Ford de la Craiova, iar din luna mai a anului viitor se poate opta şi pentru versiunea diesel de 1.5 l EcoBlue.

Ford Puma este produs exclusiv la uzina Ford din Craiova, alături de modelul Ford EcoSport, fiind pentru prima dată de la preluarea uzinei din Craiova în 2008 când se fabrică în paralel două vehicule. În plus, volumele anticipate de producţie pentru modelele EcoSport şi Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule să lucreze în trei schimburi.
Pentru introducerea în producţie a noului Ford Puma, Ford a investit 200 de milioane de euro, astfel că investiţia totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei în 2008.
Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa în Europa până în 2024, din care 8 vor fi lansate în anul 2019. La începutul acestui an, Ford a anunţat că fiecare nou autoturism pe care îl va lansa va include o opţiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric -, oferind una dintre cele mai cuprinzătoare game de opţiuni electrificate pentru clienţii europeni. Ford se aşteaptă ca motoarele electrice să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme ale companiei până la sfârşitul anului 2022.
În prezent, mai mult de unul din cinci vehicule Ford vândute în Europa este SUV, iar vânzările au crescut cu peste 19% în 2018.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ