Două medalii de bronz la Campionatul Naţional de Judo pentru sportivii craioveni

Finala Campionatului Naţional de Judo Ne-Waza pentru categoriile U13 şi U15, desfăşurată la Ploieşti în perioada 24-26 octombrie 2019, a fost prilejul perfect pentru ca sportivii de specialitate de la CSM Craiova să se evidenţieze.
Coordonaţi de antrenorul Emil Călăfăteanu, judoka doljeni au avut o prestaţie promiţătoare şi, în acelaşi timp, suficient de rodnică. În urma prestaţiilor foarte bune din finala competiţiei naţionale, sportivele Alexia Birtu, la categoria U13, 52 kg, şi Maia Iordache, la categoria U15, 36 kg, au reuşit să se claseze pe a treia treaptă a podiumului naţional, obţinând astfel câte o medalie de bronz. Foarte aproape de o prezenţă pe podium a fost şi Lucian Ciciu (U13, 60 kg), care a încheiat competiţia pe locul al cincilea. În afară de aceştia, din echipa de sportivi a secţiei de Judo de la CSM Craiova au mai făcut parte şi următorii judoka: Andreea Stan (U13, 52 kg), Vlad Theodor Duţă (U15, 46 kg), Ionuţ Popa (U13, 50 kg), Denis Mândoiu (U13, 50 kg), Bogdan Buncilă (U13, +60 kg) şi Darius Florescu (U13, 42 kg).
Prin aceste rezultate, judoka de la CSM Craiova dau dovadă de o foarte bună pregătire şi calitate. Din câte se pare, judoul craiovean are înainte un viitor interesant, cele două medalii de anul acesta nefiind altceva decât o confirmare a potenţialului sportivilor craioveni.

Ne-Waza (Brazilian Ju-Jitsu, Lupta la sol) este o întrecere între doi oponenţi, care urmăresc să se învingă reciproc prin tehnici de ştrangulare sau luxare. Obiectivele principale ale celor doi luptători sunt predarea meciului de către adversar printr-o bătaie uşoară cu palma în tatami (podea specială) sau în adversar, ori acumularea de puncte suficiente pentru câştigarea meciului. La copii un astfel de meci are durata de 4 minute. Trebuie amintit că Ne-Waza se diferenţiază prin poziţionarea celor doi luptători în genunchi la startul meciului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ