Bugetare multianuală de 6 milioane lei pentru dotarea şcolilor şi grădiniţelor din Craiova
Banii din vistieria locală îşi fac loc pe băncile şcolii

Municipalitatea craioveană demarează, în premieră, un program de dotare a unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ cu mobilier. Aproximativ 1,5 milioane de euro pune la bătaie Primăria Craiova pentru achiziţia de scaune şi pupitre pentru preşcolari şi elevii din învăţământul preuniversitar, proiectul fiind planificat a se materializa printr-un contract-cadru cu o durată de valabilitate de trei ani.

0

Primăria Craiova a lansat recent o procedură de achiziţie publică de amploare, care are în vedere dotarea cu mobilier a unităţilor şcolare din municipiu. Licitaţia, demarată de edili la sfârşitul lunii trecute, a fost postată în sistemul electronic de achiziţii publice pe 4 noiembrie. Cu ceva noroc, întregul proces se va finaliza într-o singură lună şi primăria va avea un ofertant câştigător la prima strigare, în ajun de Moş Nicolae, data de deschidere a ofertelor fiind programată pe 5 decembrie. De atunci ar urma să curgă şi termenul de derulare a contractului, unul cadru, cu o durată de aplicare de 36 de luni calendaristice. „Pentru asigurarea desfăşurării în bune condiţii a actului didactic de predare – învăţare la nivelul unităţilor de învăţământ preşcolar şi şcolar din municipiul Craiova, autoritatea contractantă intenţionează să încheie un acord cadru pentru «Achiziţie mobilier şcolar»- Lot 1: Mobilier preşcolari, Lot 2: Mobilier elevi, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 183094/22.10.2019”, se arată în anunţul postat de edili în sistemul electronic de achiziţii publice. Primăria plănuieşte să aloce peste 6 milioane de lei, în următorii trei ani, pentru dotarea şcolilor cu mobilier, valoarea totală estimată a acordului cadru fiind de 6.284.458,92 lei. Rămâne de văzut care va fi suma cheltuită în total din bugetul local, documentaţia de atribuire prevăzând limite minime şi maxime din fiecare sortiment de mobilier comandat de edili, în funcţie de necesităţile unităţilor şcolare, între câteva bucăţi şi peste 12.000 de bucăţi, de la caz la caz. „Contractele subsecvente vor fi încheiate în funcţie de necesităţile efective şi fondurile bugetare ce pot fi disponibilizate cu această destinaţie. Cantităţile minime şi maxime menţionate reprezintă estimări ale cantităţilor care ar putea fi solicitate pe întreaga durată a acordului-cadru, acestea putând fi mai mici, egale sau mai mari faţă de cele estimate, în funcţie de necesităţile autorităţii contractante”, se arată în documentaţia întocmită de funcţionarii Primăriei Craiova.

5 milioane de lei pentru mobilierul şcolar, 1 milion pentru grădiniţe

Iată cum arată, spre exemplu, lista de cumpărături, pentru grădiniţele din parohia Primăriei Craiova, pentru care edilii au alocat, în contextul acordului-cadru pe trei ani, suma de 1.095.289,02 lei: „Scaun preşcolari lemn suprapozabil: – Cantitate minimă: 90 bucăţi – Cantitate maximă: 4.220 bucăţi; Scaun preşcolari plastic suprapozabil: – Cantitate minimă: 180 bucăţi – Cantitate maximă: 963 bucăţi Masă preşcolari lemn 600 x 600: – Cantitate minimă: 60 bucăţi – Cantitate maximă: 287 bucăţi Masă preşcolari lemn 600 x 900: – Cantitate minimă: 18 bucăţi – Cantitate maximă: 840 bucăţi Masă preşcolari lemn cu structură metalică : – Cantitate minimă: 24 bucăţi – Cantitate maximă: 653 bucăţi”. În cazul şcolilor, cheltuielile preconizate sunt mai serioase, primăria alocând o sumă de cinci ori mai mare decât cea rezervată mobilierului din grădiniţe. Este vorba de 5.189.169,9 lei noi, bani din care municipalitatea vrea să cumpere până în 2022: „Scaun elevi lemn cu structură metalică – Cantitate minimă: 50 bucăţi – Cantitate maximă: 1.500 bucăţi; Pupitru individual elevi (1 persoană) înălţime reglabilă – Cantitate minimă: 110 bucăţi – Cantitate maximă: 470 bucăţi; Modul individual elevi (1 persoană) complet (pupitru + scaun) înălţime reglabilă – Cantitate minimă: 100 bucăţi – Cantitate maximă: 12.100 bucăţi; Modul dublu elevi (2 persoane) complet (pupitru dublu + 2 scaune) înălţime reglabilă – Cantitate minimă: 130 bucăţi – Cantitate maximă: 2.210 bucăţi”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ