SCM Rm. Vâlcea, retur în Liga Campionilor cu nemţoaicele de la Bietigheim

Înfrântă acasă la diferenţă de un gol în meciul cu Buducnost (20-21), SCM Râmnicu Vâlcea nu se demoralizează şi continuă lupta în Liga Campionilor. Săptămâna viitoare, sportivele antrenate de Florentin Pera vor juca pe terenul echipei germane Bietigheim şi au mai multe posibilităţi să îşi asigure calificarea în Main Round. Meciul va avea loc pe 10 noiembrie, începând cu ora 19.00. Acasă, SCM Rm.Vâlcea le-a învins pe nemţoaice cu 34-27.

0

„Avem mai multe variante în meciul de la Bietigheim: înfrângerea până în şapte goluri, egalul şi victoria, dar noi mergem acolo să câştigăm, nici nu ne gândim altfel. Vom face un joc cât se poate de bun pentru a ne califica în grupele principale. E un vis care sper ca într-o săptămână să devină realitate, şi pentru noi, şi pentru suporterii noştri”, a declarat Pera.

Despre înfrângerea cu Buducnost: „Păcat, am pierdut la un gol un meci pe care l-am avut în mână”
Tehnicianul a făcut o radiografie a meciului pierdut în faţa muntenegrencelor, cu referire şi la stare lui de sănătate după săptămâna de spitalizare de dinaintea partidei: „În acest moment sunt bine, mă bucur că am venit alături de fete. Din păcate, în săptămâna de dinaintea meciului cu Buducnost am fost la un singur antrenament. Îmi pare rău că nu am putut să le ajut mai mult, însă mă bucur că am trecut peste aceste momente dificile pentru mine. A trebuit să respect indicaţiile medicilor, din fericire mi-au fost favorabile şi am primit acceptul de a sta pe bancă. Vreau să cred că pe viitor nu voi mai avea momente de acest gen. Echipa a avut o evoluţie bună spre foarte bună, am jucat de la egal la egal cu o echipă care are multă experienţă în Liga Campionilor, are în componenţă jucătoare cu rezultate remarcabile la acest nivel. Atmosfera a fost superbă în Sala Traian, am jucat foarte bine, zic eu, având în vedere valoarea adversarului. Din păcate, am plătit tribut lipsei de experienţă sau poate omogenizării care nu este pentru nivelul Ligii Campionilor. (…) Am avut prea multe ratări din situaţie clară, cred că aici s-a făcut diferenţa. Am avut trei aruncări ratate de la şapte metri, de asemenea vreo şapte situaţii de unu la unu, în total zece. Dacă din zece, măcar 30 la sută am fi marcat, cred că am fi câştigat fără probleme. În final de joc, cred că Buducnost a arătat mai multă maturitate, au avut unele jucătoare care şi-au asumat răspunderea în momente critice şi cred că aici s-a făcut diferenţa. Păcat, am pierdut la un gol un meci pe care l-am avut în mână, eu cred că am fi meritat cel puţin un rezultat de egalitate după ceea ce a fost în teren. Dar e bine că echipa a progresat, că a ajuns la un nivel bun, că suntem pe primul loc în România şi în grafic în Liga Campionilor”, a mai spus Florentin Pera.

Prima înfrângere în campionatul intern

Ultima oră: marţi, 5 noiembrie, SCM Rm. Vâlcea a înregistrat primul eşec în Liga Florilor, fiind învinsă în deplasare de Gloria Bistriţa (19-24). Vâlcencele rămân însă lidere în campionat, cu 24 de puncte din nouă jocuri.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ