Ştefan Stoica: Biblioteca Judeţeană încălcă legea electorală prin organizarea unei activități cu caracter politic

0

„PNL Dolj ia act de o încălcare gravă a legii electorale prin organizarea unei activități cu caracter politic de către Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova: un volum cu un conținut defăimător la adresa unor candidați la alegerile prezidențiale va fi lansat de către o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj. Atât Consiliul Județean Dolj, cât și biblioteca sunt conduse de PSD prin Ion Prioteasa și Lucian Dindirică (consilier local PSD Craiova).
Prin organizarea și susținerea materială a lansării volumului “Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu” scris de George Simion. Cerem explicații Consiliului Județean Dolj și managerului Bibliotecii “Alexandru și Aristia Aman” pentru politizarea unei instituții publice, implicarea directă în campania electorală prezidențială și cheltuirea fondurilor publice în scop partinic.
Evenimentul finanțat din bani publici reprezintă o grava încălcare a legii nr 334/2006 privind finanțarea activităților politice și a campaniilor electorale. Conform legii este considerat material de propaganda electorală orice material scris, audio sau video, care îndeplinește următoarele condiții:
a) se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri sau referendum, clar identificat;
b) este utilizat în perioada campaniei electorale, stabilită potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor;
c) are obiectiv electoral şi se adresează publicului larg;
d) depăşeşte limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului.
Aceste aspecte a fost semnalate și de către liderul consilierilor județeni PNL, Călin Cosmin, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi la sediul PNL Dolj.
Având în vedere toate acestea, PNL Dolj a depus astăzi o sesizare către Biroul Electoral Județean care este obligat să analizeze situația și să dispună măsuri conform legii“, se arată într-un comunicat de presă semnat de către Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ