„Este un proiect cu notorietate, un proiect cu mare greutate în peisajul artistic românesc. Pentru ediţia din acest an, care este una aniversară de semicentenar, am încercat să readucem pe scenă foarte mulţi laureaţi ai festivalului, dar şi persoane care au debutat pe scena festivalului şi care au o carieră artistică fără cusur, chiar dacă nu au luat niciun premiu la Festivalul „Maria Tănase”, a declarat Amelia Etegan.
Totodată, organizatorii spun că, în premieră, pe scena festivalului vor apărea, în premieră, şi concurenţi din alte ţări, precum Serbia ori Bulgaria. „Avem până acum 40 concurenţi înscrişi, fiind reprezentate 19 judeţe. Însă, pentru prima dată, avem reprezentanţi şi din Bulgaria Republica Moldova, precum şi din Serbia”, a precizat profesorul Dumitru Nicolae, care a adăugat că lista de înscrieri va rămâne deschisă pentru toți cei care doresc să participe la eveniment până în data de 10 noiembrie.

Conform organizatorilor, premiile din acest an se vor acorda după cum urmează: Trofeul „Maria Tănase“ va fi răsplătit cu suma de 2.000 de euro brut, premiul I – 1.000 de euro, premiul al II-lea – 750 de euro și premiul al III-lea – 500 de euro. De asemenea, vor mai fi acordate şi patru premii speciale în valoare de 250 de euro fiecare, respectiv un premiu special pentru tinerețe, unul pentru autenticitatea costumului popular, unul acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj pentru autenticitate, interpretare și ținută scenică, precum și premiul de popularitate acordat de public.

Biletele vor fi puse în vânzare, la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu”, prețul fiind 50 de lei pentru fiecare seară a Festivalului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ