Scoateţi „Bârna“ useristă din ochii românilor!

Apărută pe scena politică românească în urma unei grave lipse de credibilitate a actualei clase politice româneşti, responsabilă de eşecurile repetate de modernizare a României, Uniunea Salvaţi România dovedeşte, pe zi ce trece, că demersurile fireşti dintr-o societate democratică îi sunt, în mare parte, străine. Pe principiul „Să aruncăm tot ce este vechi la coşul de gunoi al istoriei“, useriştii au adoptat fără ezitări dictonul comunist „cine nu e cu noi e împotriva noastră“ şi acţionează ca atare pe zi ce trece. Un exemplu elocvent îl reprezintă negocierile pentru formarea unui nou guvern, după trântirea Cabinetului Dăncilă, useriştii dovedind, încă o dată dacă mai era nevoie, că scopul lor principal nu era acela de a pune la pământ PSD-ul, ci de a trânti întreaga clasă politică. Doar reacţia vehementă a opiniei publice a împiedicat conducerea USR să refuze tratativele cu liberalii, însă rămâne de văzut dacă aceşti „progresişti“ de rit nou vor şi vota Cabinetul Orban.

0

Uniunea Salvaţi România îşi datorează imensul succes politic eşecului clasei politice româneşti de a reforma din temelii statul român şi de a impune standarde democratice pentru funcţionarea sa. Useriştii nu au făcut absolut nimic pentru a-şi câştiga mandatul, „au cules“ doar milioane de români nemulţumiţi de modul în care statul român a fost administrat în ultimii 30 de ani. Eşecul impunerii unor politici publice transparente şi corecte, fenomenul „baronizării“ clasei politice româneşti, dezastrul care caracterizează domeniul sănătăţii, al educaţiei sau infrastructura rutieră şi feroviară a ţării, sunt doar câteva dintre motivele apariţiei acestei „anomalii“ impropriu numită partid politic.

USR – meduza politicii româneşti

Pentru orice observator independent al scenei publice româneşti, USR reprezintă o „creaţie“ politică artificială, fără un program politic clar asumat, dar clamând renaşterea statului român cu ajutorul unor slogane progresiste care „dau frumos“ la un public ţintă atent ales, tineretul cultivat al României. Niciodată implicaţi în vreun guvern, pretind că deţin soluţia magică prin care, într-un timp extrem de scurt, vor „extrage“ România din mizeria prezentului şi o vor propulsa cu adevărat în secolul XXI. Leadershipul formaţiunii politice este unul cu totul atipic pentru clasa politică românească, îmbinând în mod bizar persoane cu vederi ample de stânga cu tineri conservatori care visează să transforme dreapta politică românească. Acest amalgam ameţitor de „arome“ politice maschează foarte dibaci lipsa unei „coloane vertebrale“ dogmatice, lăsând la latitudinea fiecărui simpatizant să îşi imagineze cum şi cât de mult bine ar face societăţii româneşti un cabinet userist.

Opinia publică a împins USR-ul în braţele lui Orban

Struţo-cămila useristă şi-a demonstrat intenţiile odată cu trântirea guvernării pesediste. Chiar dacă erau conştienţi că alegerile anticipate pe care le solicitau frizau imposibilul, liderii USR au mers la consultările de la Cotroceni doar cu această „poezie“ în repertoriu. PNL-ul, ProRomânia şi celelalte partide politice parlamentare care susţinuseră moţiunea de cenzură nu mai erau văzute drept potenţial partenere într-o eventuală guvernare de tranziţie, ci adversare directe în alegerile prezidenţiale din acest an şi cele locale şi parlamentare de anul viitor. Nu mai conta faptul că, deşi demis, Cabinetul Dăncilă putea rămâne liniştit la putere încă cel puţin şase luni, până la cea mai apropiată dată la care se puteau organiza alegeri anticipate, important era ca USR-ul să transpună repede în mandate capitalul politic pe care şi l-au câştigat în ultimii doi ani pe baza guvernării de stânga catastrofale din punct de vedere al imaginii. Din fericire pentru statul român şi pentru cetăţenii săi, marea majoritate a mass-mediei a sancţionat deosebit de dur acest „păcălici“ politic jucat de Barna şi acoliţii săi, reacţia societăţii civile româneşti speriind useriştii şi împingându-i spre un necesar compromis cu liberalii. Cu toate acestea, „valsul“ fals dansat în prima săptămână de negocieri, coroborat cu scandalul unui eventual dosar penal al „prezidenţialului“ Barna, a trezit din „beţia“ politică o bună parte din electoratul userist care, firesc, se întreabă acum: „Dar care este scopul politic al USR-ului¬?“. Răspunsul poate fi şi acesta: veşnica opoziţie în spatele căreia o parte importantă din conducerea partidului să-şi desfăşoare pe mai departe afacerile bănoase cu statul român!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ