Primăria Craiova încheie sezonul estival cu mare pompă. Cu 26 de pompe, mai exact
Artezienele expirate, băgate în reparaţii de municipalitate

Edilii alocă peste 300.000 de lei pentru ţinerea în viaţă a fântânilor arteziene din oraş, rămase în pană de piese de schimb. Este vorba, mai precis, despre pompele care le deservesc şi care, potrivit angajaţilor municipali, nu mai fac faţă misiunii. Primăria vrea să cumpere nu mai puţin de 26 de bucăţi pentru a asigura funcţionarea instalaţiilor.

0

Procedura de achiziţie publică pentru procurarea de „pompe pentru fântânile arteziene din municipiul Craiova” a fost lansată în sistemul electronic de achiziţii publice în urmă cu câteva zile, funcţionarii primăriei municipiului reşedinţă de judeţ acţionând la solicitarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ din Craiova. Regia craioveană este cea care are printre atribuţii şi administrarea fântânilor arteziene din oraş, începând cu cele amplasate în centrul urbei în urmă cu mai bine de un deceniu prin proiectul derulat la vremea respectivă de fostul primar Antonie Solomon. Investiţia respectivă, una de răsunet atât ca impact asupra zonei centrale cât şi ca preţ, a presupus placarea cu granit a unei zone considerabile de pe Calea Unirii şi Piaţa Prefecturii, precum şi instalarea unei salbe de fântâni arteziene pe ruta Hotel Minerva – Palatul Prefecturii – Biserica Sf. Treime, inclusiv, perla coroanei – fântâna muzicală, cea mai scumpă din suită, responsabilă pentru o zecime din valoarea totală a proiectului de reabilitare a centrului.

Artezienele primăriei au rămas fără suflu

La 12 ani de la inaugurare însă, situaţia s-a degradat. Fântâna arteziană mai cântă, ce-i drept, din când în când, dar riscă să devină cel mai scump casetofon din Craiova, pentru că pompele care o deservesc produc mai multă pagubă decât jeturi de apă din cauza pompelor depăşite. Cel puţin aşa susţin cei de la RAADPFL, ale căror solicitări au fost preluate de angajaţii primăriei în caietul de sarcini pregătit pentru licitaţie. „Se vor achiziţiona pompe pentru fântânile arteziene din municipiul Craiova, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 147853/28.08.2019. Achiziţia este necesară întrucât pompele de la fântânile arteziene de la Ciupercă, Prefectură, Filarmonică, F1, F2, F3, F4, Doljeana, Mihai Viteazu, şi Muzicala sunt uzate, având ca an de fabricaţie 2006-2007, iar repararea şi menţinerea lor în stare de funcţionare generează costuri mari. (…) Conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 147853/28.08.2019, se vor achiziţiona în total 26 de pompe submersibile pentru fântânile arteziene din municipiul Craiova, după cum urmează: 1. Tipul I -15 buc. 2. Tipul II -11 buc.”, se arată în documentaţia de atribuire postată de edilii craioveni.
Valoarea totala estimată a achiziţiei este de 344.537,82 lei, potrivit documentaţiei întocmite de funcţionarii Primăriei Craiova, cele 26 de pompe submersibile urmând a fi livrate de firma care îşi va adjudeca în final contractul în termen de 30 de zile de la lansarea comenzii, direct la sediul RAADPFL. Trebuie spus că achiziţia se face pe repede – înainte, procedura fiind lansată în aproximativ o săptămână de la întocmirea caietului de sarcini, iar termenul limită de depunere a ofertelor este unul strâns: 17 septembrie. Edilii au optat pentru departajarea ofertelor la criteriul „cel mai bun raport calitate / preţ”, cu 90 de puncte din 100 posibile acordate ofertei cu preţul cel mai scăzut, alte 10 puncte fiind acordate pentru extinderea perioadei de garanţie acordate de furnizor peste perioada minimă de 24 de luni.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ