Compartiment nou în structura SRL-ului municipal de curăţenie
Din ciclul „Curăţenia începe din interior”: Salubritatea craioveană vrea să-şi tragă angajaţii la adăpost

Ameninţată cu dispariţia odată ce operatorul judeţean de salubritate îşi va intra în pâine inclusiv pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, societatea craioveană de profil atacă economia de piaţă pe două noi fronturi. SRL-ul municipal specializat în colectarea deşeurilor şi salubritatea stradală îşi trece o parte din activitatea indoor înfiinţând un compartiment de specializat, dar urmăreşte dezvoltarea şi cu două noi coduri CAEN în obiectul de activitate.

0
sursa foto: www.adevarul.ro

Intenţiile edililor în privinţa salubrităţii reies din modificarea regulamentului societăţii, aprobată la ultima şedinţă de consiliu local, modificare necesară, printre altele, pentru că „societatea prestează două servicii noi pentru care au fost introduse în actul constitutiv codurile CAEN 9101 ACTIVITĂŢI ALE BIBLIOTECILOR ŞI ARHIVELOR 1814 LEGĂTORIA ŞI ACTIVITĂŢI CONEXE”, după cum se arată în raportul întocmit de funcţionarii Primăriei Craiova. În plus, noul regulament pune în practică şi schimbările preconizate în structura internă a SRL-ului încă din organigrama adoptată în urmă cu câteva luni, care prevedea, printre altele, crearea unui compartiment de „curăţenie interioară” în cadrul SC Salubritate Craiova SRL, populat cu 20 de angajaţi actuali ai Secţiei de salubrizare stradală, care urmează a-şi muta activitatea indoor. „Măsura este necesara pentru realizarea strategiei de dezvoltare adoptate de către operator, respectiv îmbunătăţirea serviciilor oferite în prezent, promovarea acestora, precum şi identificarea unor noi activităţi ce pot fi prestate de către SC Salubritate Craiova SRL. Prima activitate identificată este activitatea de curăţenie interioară, ce va presupune dotarea operatorului astfel încât să poată concura oferte existente pe piaţă. Această activitate se va adresa unui nou segment de clienţi, persoanele fizice şi persoanele juridice, serviciile de curăţenie fiind prestate şi în spaţiile private ale acestora. Cea de-a doua direcţie priveşte activitatea de arhivare şi alte activităţi conexe ale acesteia. În acest sens, societatea noastră a făcut toate demersurile necesare pentru a se autoriza, fiind solicitat şi obţinut acordul Adunării Generale a Asociaţilor, precum şi efectuate toate menţiunile necesare la Oficiul Registrul Comerţului Dolj”, se arată în documentaţia pusă la dispoziţia consilierilor locali.

Măturătorii Salubrităţii, pregătiţi să ia cu asalt instituţii, mall-uri, stadioane şi unităţi militare

SC Salubritate caută noi surse de venit în condiţiile în care, în viitorul apropiat, va rămâne definitiv fără una din principalele surse de venit, colectarea şi transportul deşeurilor menajere, operaţiune care va fi dată în primire operatorului judeţean ales de ADI Eco Dolj. Potrivit fundamentării făcute de conducerea SRL-ului municipal, societatea „a urmărit, în principiu, deschiderea unor noi piste de dezvoltare, considerând această măsură o necesitate pentru a putea susţine în parametrii optimi indicatorii financiari ai societăţii şi mai departe de implementarea SMID Dolj, moment la care operatorul rămâne fără activitatea cea mai profitabilă din punct de vedere economic. În acest sens a fost creat Compartimentul curăţenie interioară, structură de sine stătătoare prin care SC Salubritate Craiova SRL urmăreşte să presteze la nivel profesionist şi această activitate, fiind una dintre direcţiile de dezvoltare avute în vedere”. Mai-marii societăţii municipale îşi lasă loc pentru dezvoltarea acestui nou domeniu de activitate, în funcţie de cererile viitorilor potenţiali clienţi, dintre care nu exclude nici cele mai exotice opţiuni: „Atribuţiile Compartimentului curăţenie interioară: efectuează operaţiuni de curăţenie interioară şi exterioară, de întreţinere zilnică şi generală pentru instituţii, spaţii publice, rezidenţiale şi logistice, complexe comerciale, spitale, mijloace de transport în comun, baze militare, hale de producţie, stadioane etc. Structura astfel înfiinţată urmează a comporta modificări pe viitor în funcţie de promovarea făcută, de contractele şi protocoalele de colaborare încheiate, precum şi de solicitările de prestări de servicii primite din partea clienţilor. Facem menţiunea că în urma reconfigurării activităţii de salubrizare stradală nu vor fi disponibilizaţi salariaţi ai unităţii”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ