Deputatul Neaţă, demersuri pentru reanalizarea Memorandumului „Munţii Făgăraş, parc naţional”

„În semn de respect faţă de patria mea România şi de români, în data 6 iulie am arborat drapelul României, simbolul nostru naţional, pe Transfăgărăşan, aşa cum am spus în declaraţia politică pe care am prezentat-o în Camera Deputaţilor, în data de 26 iunie 2019. În calitatea pe care o am, de deputat în Parlament, reprezentant al poporului român în forul legislativ al statului, am cerut atunci Guvernului României să analizeze Memorandumul redactat şi aprobat de Dacian Cioloş, prin care se doreşte ca Munţii Făgăraş să fie constituiţi într-un parc naţional uriaş”, a anunţat deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neaţă.

0

Parlamentarul social- democrat a subliniat că a făcut şi alte demersuri în acest sens: „Demersurile mele nu s-au oprit aici şi pentru că îmi respect promisiunile făcute celor care mi-au solicitat sprijinul cu privire la această problemă, am mers mai departe şi am depus la Prim-ministrul României şi la cele două ministere de resort (Ministerul Mediului, Ministerul Apelor şi Pădurilor) o interpelare cu privire la acest memorandum.
În sprijinul iniţiativei mele au venit şi colegii deputaţi Cocoş Vasile, Popa Ştefan Ovidiu (din judeţul Vâlcea) şi Georgescu Nicolae (din judeţul Argeş).
În interpelări am detaliat cum a fost aprobat acest memorandum de fostul prim-ministru Dacian Cioloş şi de factorii de decizie de la acea vreme.
De asemenea, am solicitat actualului guvern să reanalizeze documentele care au stat la baza adoptării memorandumului, să ia act de poziţia comunităţilor locale, să solicite Regiei Naţionale a Pădurilor- Romsilva să se pronunţe cu privire la nevoia înfiinţării acestui uriaş parc naţional şi să demareze procedurile pentru anularea memorandumului.
Totodată, pentru o completă analiză a situaţiei actuale referitoare la acest segment de activitate, cu implicaţii deosebite în ce priveşte condiţiile socio-economice ale ţării şi pentru înlăturarea eventualelor nereguli, am solicitat guvernului şi luarea unor măsuri suplimentare.
Sunt pro-european şi îmi doresc ca ţara mea să se dezvolte, cetăţenii să rămână aici, pe meleagurile lor şi întotdeauna voi apăra şi susţine drepturile românilor.
România nu este de vânzare, este patria mea, a noastră, a tuturor românilor!”, a subliniat Eugen Neaţă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ