Învinuiţi de blat cu PSD, o primăriţă şi patru consilieri au fost excluşi din PNL Vâlcea

Organizaţia Judeţeană Vâlcea a Partidului Naţional Liberal (PNL) a anunţat că joi, 22 august 2019, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL Vâlcea s-au adoptat o serie de decizii privind excluderea din partid a cinci membri din cadrul organizaţiei PNL Popeşti. Aceştia sunt Aurora Măgură (foto), primarul comunei Popeşti, împreună cu patru consilieri locali: Cojocaru Elena Daniela, Vladu Vasile Lucian, Pîrvu Vasile Dănuţ şi Cîrstea Daniel Dumitru. Potrivit unui comunicat remis presei, cei cinci au fost excluşi din cauză că ar fi pactizat cu PSD.

0

„Cei cinci au fost excluşi din PNL ca urmare a încălcării prevederilor articolului 25 din statutul PNL. Conform acestui articol, cei cinci se fac vinovaţi de încălcarea deciziilor şi hotărârilor organismelor de conducere ale partidului şi prin aceasta au adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante. Sancţiunea cu excluderea celor cinci membri ai PNL Popeşti a fost votată în BPJ cu o largă majoritate, membrii forului deliberativ liberal judeţean considerând că trădarea intereselor partidului trebuie sancţionată cu excluderea. Sancţionarea celor cinci reprezintă o pedeapsă politică pentru trădare, PNL fiind obligat faţă de cetăţenii care şi-au pus speranţele în acest partid prin votul din 26 mai 2019, să demonstreze că «pactizarea» cu PSD se pedepseşte prin excludere, indiferent de funcţia publică pe care un astfel de membru o ocupă.
Discutarea cazurilor de excludere a unor membri din cadrul organizaţiei PNL Păuşeşti Otăsău a fost amânată.
Chiar dacă excluderea din partid a unor aleşi locali poate părea o sancţiune destul de dură, menţionăm faptul că aceasta era necesară în contextul în care mesajul cetăţenilor şi linia partidului sunt foarte clare: fără blaturi cu PSD! PNL Vâlcea trage pe această cale un semnal de alarmă privind responsabilitatea aleşilor locali faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de partidul pe listele căruia au fost aleşi”, se arată în comunicatul citat.

Subiecte grave şi sensibile în accepţiunea PNL

În acelaşi comunicat, liberalii vâlceni atrag atenţia asupra a ceea ce ei numesc „ilegalităţile şi dezvăluirea minciunilor actualei conduceri administrative a judeţului Vâlcea”: „În urma apariţiei într-o parte din mass-media judeţeană a unor informaţii vădit manipulatorii pe acest subiect, facem (pentru a câta oară?) un apel public la jurnaliştii vâlceni să îşi dedice cel puţin acelaşi timp şi energie pentru prezentarea ilegalităţilor şi dezvăluirea minciunilor actualei conduceri administrative a judeţului Vâlcea, conform deontologiei. Considerăm că subiectul şcolilor cu toalete neconforme din judeţ, ilegalităţile în contractele încheiate de CJ privind modernizarea drumurilor judeţene, îngroparea judeţului Vâlcea în gunoaie de către Rădulescu şi gaşca PSD-istă, aranjamentele de partid privind atribuirea programului «Lapte, corn şi măr» elevilor judeţului Vâlcea, angajările pe criterii politice şi de clan în cadrul instituţiilor din subordinea CJ sau minciunile zilnice debitate de către Rădulescu ar trebui să reprezinte subiecte de interes pentru mass-media judeţului Vâlcea, mai importante decât viaţa internă de partid a principalului partid din România”, subliniază PNL Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ