Consiliul Judeţean Vâlcea va demara procedura pentru acoperirea rutelor abandonate de transportatori

„Urmare a demersurilor preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a publicat în Monitorul Oficial nr.684/19 august 2019, Ordinul comun al ministrului transporturilor şi ministrul dezvoltării regionale, prevedere legală care permite Consiliilor Judeţene să se implice în buna desfăşurare a transportului public pe raza judeţului ”, potrivit unui comunicat al CJ Vâlcea.

0

În ultimii ani, mai mulţi operatori de transport au abandonat cursele dobândite prin licitaţie, fiind pusă în dificultate naveta pe care mulţi dintre vâlceni o desfăşoară zilnic. Prin publicarea bazei legale, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, transmite vâlcenilor că în scurt timp cursele respective vor fi acoperite:
„În data de 19 august 2019, a fost emis Ordinul prin care Consiliul Judeţean Vâlcea rezolvă problema transportului pe rutele pe care operatorii au renunţat la traseu. De ce până acum Consiliul Judeţean nu a putut rezolva problema? Pentru că nu aveam lege. Nu aveam acest ordin pe care l-am solicitat de peste trei luni de zile. Urmare a insistenţelor mele legale, cei doi miniştri al transporturilor, respectiv al dezvoltării au emis acest ordin comun, astfel că în perioada următoare vom iniţia procedurile de atribuire. Să fim înţeleşi, nu vom rezolva în câteva zile, pentru că acestea sunt legile, proceduri, termene, însă în aproximativ 2 luni vom avea toate traseele ocupate, dacă se vor înscrie la licitaţie. Oricum, măcar acum am reuşit să obţinem şi dreptul legal de a face acest lucru”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ