Vâlcea: Staţiunile balneare din judeţ, ocupate 100% în minivacanţa de Sfânta Maria

Staţiunile balneare din judeţul Vâlcea au fost asaltate de turişti în minivacanţa de Sfânta Maria, gradul de ocupare al spaţiilor de cazare fiind de 100%, anunţă Agerpres. Cei mai mulţi turişti, peste 7.000 în fiecare zi, au fost în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, care a găzduit weekend-ul trecut şi Festivalul de folclor ”Cântecele Oltului”, ajuns anul acesta la a 51-a ediţie şi care a adus în localitatea de pe Valea Oltului încă aproximativ 1.200 de turişti, pe lângă cei peste 6.000 care se aflau deja la tratament în zonă.

0

„Sunt circa 4.000 de locuri de cazare în unităţile hoteliere, plus locurile din pensiuni şi la particularii din staţiune şi din localităţile învecinate. Toate au fost ocupate pe perioada minivacanţei. În plus, la ”Cântecele Oltului” au fost în jur de 1.200 de persoane – participanţi şi turişti veniţi special pentru festival. Şi pentru perioada următoare, cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie, cu greu se mai pot găsi locuri de cazare, staţiunea fiind plină“, a declarat primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu.
Plină a fost şi staţiunea Băile Govora, care în minivacanţa de Sfânta Maria a sărbătorit şi zilele localităţii, timp de două zile, pe 17 şi 18 august, mii de turişti din toate colţurile ţării fiind cazaţi în hotelurile şi pensiunile din localitate, care au o capacitate de cazare de circa 1.200 de locuri clasificate.
„Încă de la sfârşitul lunii mai, unităţile hoteliere şi pensiunile au contractate locurile de cazare şi funcţionează la capacitate maximă. Nu mai sunt locuri libere până în octombrie. În minivacanţa de Sfânta Maria toate unităţile de cazare au fost ocupate în totalitate“, a spus primarul oraşului, Mihai Mateescu.

Piscină acoperită în Olăneşti
Turiştii nu au ocolit nici staţiunea Băile Olăneşti, în perioada 14 – 18 august, aici fiind înregistrat cel mai mare număr de turişti din acest sezon estival – peste 5.000. În staţiune sunt peste 3.500 de locuri de cazare în unităţile hoteliere mari şi în pensiuni, primarul localităţii, Sorin Vasilache, apreciind că până în toamnă numărul turiştilor se va menţine cât să acopere cel puţin aceste locuri de cazare. În plus, administraţia locală a deschis de curând şi o piscină acoperită cu apă sulfuroasă, mult apreciată de turiştii care vin la Olăneşti pentru tratament. Piscina a fost amenajată pe locul fostului bazin din parcul central al localităţii şi va fi deschisă tot timpul anului, apa fiind încălzită cu panouri solare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ