Proiect de 1,6 milioane de lei pentru reabilitarea termică a unei şcoli gimnaziale din Rm.Vâlcea

Şcoala Gimnazială „I.G. Duca“, una dintre cele mai vechi unităţi de învăţământ din Râmnic, va fi reabilitată termic printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 1,6 milioane de lei, la începutul acestei luni fiind semnat şi contractul de execuţie a lucrărilor, au anunţat reprezentanţii primăriei municipiului, citaţi de Agerpres.

0

Potrivit acestora, lucrările vor demara pe 28 august şi se vor desfăşura pe o perioadă de 12 luni, însă procesul de învăţământ nu va fi afectat, la interiorul clădirii urmând să se lucreze după un program stabilit de comun acord cu conducerea şcolii. „Miercuri, 21 august, se va face predarea amplasamentului, iar luni, 26 august, vor demara efectiv lucrările ce urmează a se desfăşura pe durata a 12 luni. Principalele categorii de lucrări de intervenţie sunt: izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare, izolarea termică a planşeului peste subsol şi termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, eficientizarea funcţionării instalaţiilor de încălzire, reabilitarea instalaţiei de apă caldă şi reabilitarea instalaţiei de iluminat. Alte măsuri conexe vor viza refacerea tencuielilor degradate, refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale, ignifugarea elementelor din lemn, refacerea finisajelor din zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie din jurul imobilului şi conformarea la cerinţele ISU (instalaţie de hidranţi interiori şi exteriori, instalaţie de detecţie incendiu şi instalaţie de iluminat de siguranţă). Activitatea şcolii nu va fi perturbată, mare parte din lucrări fiind la exteriorul clădirii“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.

Şcoala Gimnazială „I.G. Duca“ este cea de-a treia şcoală din municipiu care urmează să fie reabilitată termic cu fonduri europene în perioada imediat următoare, celelalte unităţi beneficiare fiind Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab“ (clădirea şcolii) şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (internat şi cantină).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ