Şcoala Româno Britanică – prima franciză la Suceava

Singura franciză socială educaţională din România se extinde în Moldova, deschizând, în anul şcolar 2019-2020, prima franciză la Suceava, după ce, în 2016, a deschis şcoala de la Craiova, considerată în acest moment o unitate de învăţământ premium la nivelul comunităţii din care face parte. Contractul de franciză încheiat pentru şcoala din Suceava asigură extinderea conceptului şi în judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi în următorii 5 ani. Ce aduce nou această franciză educaţională?

0

Şcolile Româno-Britanice au ca misiune creşterea dragostei de învăţătură a copiilor având nişte principii clare de pornit la drum, care stau de altfel şi la baza interviurilor pentru francizaţi, dar şi pentru părinţii care doresc să-şi înscrie copiii pentru a urma cursurile acestor unităţi de învăţământ, de la clasa 0 până la clasa a VIII-a:
– Se realizează învăţare transdisciplinară, contextuală, din greşeli, prin experienţe individuale şi de grup, experienţială, prin emoţii, prin joc şi activităţi dezvoltate ţinând cont de inteligenţele multiple ale copiilor;
– Se sprijină cooperarea, nu competiţia, susţinând progresul fiecărui copil, fără comparaţii, implementând un sistem de alegeri şi consecinţe logice, fără pedepse sau recompense;
– Se promovează incluziunea socială şi implicarea copiilor în comunitate prin voluntariat şi susţinerea elevilor şi profesorilor din şcolile publice rurale.

Începând cu anul şcolar 2019-2020, Şcoala Româno-Britanică îşi deschide porţile şi la Suceava!
Şcolile Româno-Britanice din România funcţionează ca unităţi de învăţământ private, autorizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale prin Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar – ARACIP pentru partea de curriculum naţional, implementează strategia naţională a Marii Britanii de predare a limbii engleze, fiind totodată şi centre de pregătire pentru examenele Cambridge, alegând British Council ca partener pentru organizarea examinărilor pentru elevi şi profesori.
Clasele au maximum 16 elevi, având alături o echipă didactică formată din 3 persoane: un învăţător pentru curriculum naţional românesc, un instructor de curriculum britanic şi un animator socio-educativ pentru asistenţă la ore, gestionarea pauzelor, a timpului liber şi extra-curricularelor. Respectând structura anului şcolar aprobată la nivel naţional, elevii au un program de la 8.30 la 18.00, reuşind astfel să beneficieze de un curriculum dublu, dar şi de gustări sănătoase, prânz prin autoservire pentru creşterea autonomiei în activităţi de auto-îngrijire, 200 de minute pauze şi free play, activităţi extra-curriculare axate pe arte şi sporturi care să completeze cu succes dezvoltarea integrată a copiilor: fizică, emoţională, cognitivă, relaţională şi cu bucuria de a învăţa.

Modelul educaţional presupune organizarea curriculară transdisciplinară prin unităţi tematice săptămânale care să conducă elevul de la partea de cunoaştere până la partea de evaluare, fără a permite acumularea de goluri. Totodată, săptămânal, elevii au organizată o vizită de studiu numită fieldtrip, pentru a-şi fixa anumite concepte contextuale studiate în acea săptămână, cum ar fi în Săptămâna Corpul Uman când vizitează o clinică de cardiologie.
„Am achiziţionat această franciză cu dorinţa de a face un business sustenabil, cu un impact major la nivelul oricărei comunităţi, care să permită copiilor să înveţe cu drag, iar părinţilor să le ofere siguranţa unei educaţii de calitate, furnizată într-un mediu sigur şi sănătos pentru dezvoltarea fizică, emoţională, cognitivă şi relaţională a oricărui micuţ“, a declarat Vera Paraschiv, francizat şi managerul Şcolii Româno-Britanice Suceava

Despre franciza Şcolii Româno-Britanice
Şcoala Româno-Britanică este un concept dezvoltat de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă în cadrul programului său strategic de creştere a calităţii educaţiei din România REPER şi francizat prin intermediul companiei FRANCIZA EDUCAŢIONALĂ SRB începând cu 2019. Este o franciză socială prin intermediul căreia fiecare francizat devine, începând cu anul 2 de franciză, şi Centru de Resurse Educaţionale Gratuite pentru şcolile publice din mediul rural asigurând echipamente şi materiale educaţionale pentru minimum 3 unităţi şcolare, pe parcursul a 5 ani. Elevii Şcolii Româno-Britanice şi ai şcolilor partenere din mediul rural vor avea activităţi împreună anual, pentru asigurarea unui nivel sănătos de toleranţă, fără discriminare şi bullying.
Activităţile unei astfel de şcoli pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Şcolii Româno-Britanice din Craiova, iar mai multe informaţii despre ce presupune achiziţionarea unei francize SRB, în ce constă sprijinul francizorului, care este investiţia totală, profilul francizatului, sunt disponibile în oferta de franciză ce poate fi solicitată la adresa de email office@arti.ro.

Despre FasTracKids Craiova
FasTracKids Craiova este partener în scalarea bunelor practici educaţionale la nivelul întregii ţări. În acest moment încurajăm o achiziţionare la pachet a celei mai bune francize educaţionale complementare din lume, FasTracKids, existentă în peste 52 de ţări, cu franciza Şcolii Româno-Britanice!
Împreună pentru o educaţie de calitate!

SC FRANCIZA EDUCAŢIONALĂ SRB SRL este o companie înfiinţată de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă cu scopul de scalare la nivelul fiecărui judeţ din România a modelului Şcolii Româno-Britanice.

Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă este o asociaţie non-profit, care activează de 16 ani, având ca misiune implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităţilor din care fac parte. A derulat peste 300 de proiecte, cu 10.000 de beneficiari direcţi finali. În prezent, are în implementare şase programe umbrelă ce dezvoltă la rândul lor diferite proiecte la nivel local sau naţional. Acestea sunt: Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, REPER (in cadrul caruia sunt dezvoltate proiectele de economie socială Şcoala Româno-Britanică, conceptul comunitar EduBenefits), Centrul de Training, CISO – Centrul de Inserţie Socială şi Stimulare a Ocupării, SAD (Stop analfabetismului drept moştenire – Şcoli asociate, Şcoala de Vară la Ţară), SUPORT (Centrul de informare şi consiliere pentru copii şi părinţi – serviciu social acreditat).

Educaţia copiilor este cheia oricărei dezvoltări socio-economice a unei comunităţi! Şcoala Româno-Britanică este o soluţie autentică pentru a creşte dragostea de învăţătură a copiilor printr-o învăţare transdisciplinară, într-un cadru ce stimulează cooperarea, nu competiţia, dezvoltarea în ritmul propriu al copiilor fără comparaţii inutile şi implementarea unui sistem de disciplinare pozitivă prin alegeri şi asumarea unor consecinţe logice, fără pedepse şi recompense. Aşa le dăm aripi!
Cristina Catană Bucă, fondator

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ