La licitaţia poliţiei din subordinea Primăriei Craiova au participat Renault şi... Renault. A câştigat în cele din urmă Renault
Agentul Zoe, full electric, înrolată de urgenţă la Poliţia Locală Craiova

Agenţii municipalităţii vor avea la dispoziţie în curând primul autoturism electric din istoria poliţiei locale craiovene, procedura de achiziţie publică organizată rămânând cu o singură ofertă admisibilă.

0

Poliţia Locală Craiova a demarat licitaţia pentru achiziţia unui vehicul electric la mijlocul lunii trecute, pe 17 iulie, iar în mai puţin de o lună procedura pare gata. Mai lipseşte anunţul oficial, dar în cursă a rămas un singur ofertant cu ofertă declarată admisibilă. Agenţii municipali vor avea parte de o maşină Renault, potrivit documentaţiei postate în sistemul electronic de achiziţii publice, care dezvăluie şi modelul oferit de producătorul francez: ”Autoturism electric 100% în cadrul programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2019, dotat cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă omologat – Renault ZOE LIFE Z.E. 40 -R90. TOTAL VALOARE CU TVA (inclusiv 45.000 lei – valoare ecotichet obţinut de Poliţia Locala a Municipiului Craiova, înregistrat la Administraţia Fondului pentru Mediu cu 58/RJ E/24.04,2019- 163.949”.
Iniţial, la licitaţia organizată de Poliţia locală în procedură simplificată s-au înscris doi ofertanţi, ambii reprezentând aceeaşi marcă de autoturisme. Pe lângă RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE, a apărut, la concurenţă, numele distribuitorului Renault local, respectiv Redac SRL. Ulterior, oferta celor de la Redac a fost declarată inadmisibilă, srl-ul craiovean nedepunând ofertă de preţ, potrivit raportului întocmit de comisia de evaluare stabilită la nivelul Poliţiei Locale. Abia ieşit din licitaţie în calitate de ofertant, Redac a reapărut însă imediat ca şi împuternicit al „concurenţei”, oferta depusă fiind considerată în acest caz admisibilă de către comisia de evaluare. Raportul întocmit în acest caz arată că Poliţia Locală reuşeşte să facă o economie de 51 de lei. „Conform prevederii bugetare aprobate pentru anul 2019 la cod 71.01.02 ,«Maşini, echipamente şi mijloace de transport», valoarea disponibilă este de 119.000,00 lei cu TVA, la care se adaugă 45.000,00 lei cu TVA – valoare ecotichet înregistrat la Administraţia Fondului pentru Mediu, de unde rezultă o valoare totală disponibilă a achiziţiei de 164.000 lei cu TVA. Valoarea ofertei financiare depusă de RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE (ofertant lider), prin împuternicit REDAC SRL este de 137.772,36 lei fara TVA, la care se adaugă 26.176,75 lei TVA, în total 163.949.11 lei cu TVA. Valoarea estimată a Contractului de achiziţie publică având ca obiect achiziţie: «Autoturism electric 100 la sută, dotat cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă, omologat: I buc» fiind de: 137.815,12 lei fără TVA, respectiv 164.000,00 lei cu TVA, se încadrează în limita sursei de co-finanţare, respectiv bugetul propriu al Poliţiei Locale a Municipiului Craiova şi ecotichetul în valoare de 45.000,00 lei cu TVA”, se arată în raportul întocmit de reprezentanţii poliţiei locale.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ