La mai puţin de o lună distanţă de momentul în care PSD Craiova şi-a reconfirmat practic echipa de conducere, social-democraţii doljeni s-au reunit, din nou, de această dată la Centrul Multifuncţional, pentru a-şi alege echipa de conducere. O simplă formalitate, din moment ce singurul candidat era chiar preşedintele organizaţiei, europarlamentarul Claudiu Manda, iar echipa din jurul său a suferit, pe ici, pe colo, prin părţile neesenţiale, câteva modificări. În realitate, evenimentul organizat de PSD Dolj a reprezentat punctul de plecare într-o călătorie dificilă care se va încheia în toamna anului viitor, după alegerile parlamentare. Iar ţinta filialei este aceeaşi – primul loc în ceea ce priveşte rezultatele! «Ne întâlnim aici după patru ani de muncă, muncă intensă, şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor mei, tuturor militanţilor şi primarilor noştri, fără de care nu aş fi putut spune că suntem „number one“. (…) Pentru că, să nu uităm, la ultimele alegeri, cu „pietroiul de picior“, aşa cum zicea toată lumea, am reuşit să luăm, la Dolj, mai multe voturi decât PNL şi USR împreună. Am fost una dintre cele patru organizaţii din ţară care au obţinut un procent de peste 40%“, a declarat Claudiu Manda.
Ulterior, acesta a adăugat: „Le-am transmis celor 1.698 de colegi delegaţi, prezenţi la Conferinţa Organizaţie Judeţene Dolj a PSD, că nu avem de ce să ne fie ruşine că suntem pesedişti. Că nu trebuie să ne fie ruşine că am mărit salariile, că am mărit pensiile şi că nu există localitate în România care să nu beneficieze de o investiţie cu fonduri guvernamentale.
Nu trebuie să mergem pe stradă cu capul plecat doar pentru că unii, care nu au nicio realizare pentru România, ne demonizează în mediul on-line. (…) Le-am spus colegilor mei că sunt mândru de ei, de realizările lor şi de munca politică depusă în ultimii 4 ani.
I-am rugat ca performanţa politică din off-line să o transferăm şi în on-line, pentru că PSD Dolj poate fi şi pe reţelele social media MEREU NR. 1.
La finalul Conferinţei Organizaţiei Judeţene, cei 1.698 de membri delegaţi prezenţi mi-au acordat votul de încredere pentru un mandat de preşedinte, pentru încă 4 ani. Dragi colegi, vă mulţumesc pentru votul de încredere!».
Preşedintele PSD Dolj a ţinut să combată acuzaţiile adversarilor politici, care spun că PSD este un partid nereformat. „Vin unii şi spun despre noi că suntem nereformaţi. În acest ciclu electoral am avut nouă parlamentari, dintre care şase sunt la primul mandat. Noi suntem cei nereformaţi sau cei de la PNL care vin cu aceiaşi oameni de vreo 20 de ani? Avem cinci femei parlamentar şi patru bărbaţi. Suntem singura organizaţie care avem mai multe femei în parlament dintre toate filialele din ţară. Suntem judeţul care am dat, la nivel naţional, patru comunicatori care au fost, în această perioadă, la sute de emisiuni naţionale, în condiţiile în care alte organizaţii au oameni care vorbesc doar în CEx ori nici măcar acolo“, a spus europarlametarul.

Organizaţiile fără rezultate, dizolvate
De la prezidiu, Claudiu Manda a avut un mesaj dur şi pentru colegii săi de partid care nu obţin rezultate satisfăcătoare la alegerile viitoare. Liderul PSD Dolj a propus ca organizaţiile cu scoruri mici să fie dizolvate, iar în locul lor să fie aduşi oameni noi. „Îmi aduc aminte că la alegerile prezidenţiale trecute ne luptam nu cu sloganul PSD, cu sloganul Puie Monta. Şi, totuşi, cu sloganul Puie Monta împotriva noastră, am reuşit să fim judeţul numărul 1 în ţară, să avem peste 100.000 de voturi pentru Victor Ponta împotriva lui Klaus Iohannis. Sigur că nu ne-a ajutat cu nimic pentru că a venit Clujul cu minus 220.000 de voturi. Eu cred că am greşit noi, cei de la Dolj, că nu am fost critici atunci când a fost nevoie la nivelul organizaţiei şi vă spun aici şi vă cer să fiţi alături de mine ca de aici încolo greşelile pe care le vedem la alte organizaţii judeţene, inclusiv în interiorul partidului, la nivel guvernamental sau de orice fel, să nu le mai tolerăm şi să fim şi noi critici, întâi în interiorul partidului şi dacă e nevoie să fim mai vocali decât atât, să o facem.
Vă rog doamna preşedinte (Vioria Dăncilă – n.red.) ca, de acum încolo, măcar de acum încolo, organizaţiile judeţene care nu reuşesc să aibă rezultatul scontat la alegeri să le dizolvăm şi să căutăm alţi lideri. (…) Poate dacă schimbăm avem o şansă să aducem nişte oameni mai pregătiţi, mai dedicaţi, mai orientaţi către cetăţeni şi poate că avem o şansă ca victoria pe care o aducem din Oltenia şi din Sud şi nu numai, să nu fie în zadar aşa cum a fost la alte alegeri“, a spus Manda.
Propunerea liderului PSD Dolj ar putea să devină realitate curând, Viorica Dăncilă fiind de acord cu faptul că organizaţiile slabe trebuie să plătească. „Eu cred că trebuie să susţinem performanţa în cadrul partidului şi cred că trebuiesc apreciate, întotdeauna, organizaţiile care au rezultate bune. Iar acolo unde ele nu sunt bune trebuie să luăm măsuri ferme. Bineînţeles că şi condiţiile sunt diferite. Dar atunci când rezultatele sunt atât de mici încât este evident că implicarea nu există, acolo cred că trebuie să luăm măsurile cuvenite. Pentru că altfel o să existe percepţia că munceşti, nu munceşti, rezultatul este acelaşi. Cred că trebuiesc răsplătite rezultatele unor organizaţii şi acolo unde lucrurile nu merg trebuie să venim cu alte soluţii.
(…) Fiecare organizaţie îşi va face o evaluare plecând de la o evaluare pe fiecare localitate şi cred că toţi trebuie să ne asumăm rezultatele obţinute. Vom discuta pe cifre, vom vedea pe fiecare judeţ care este potenţialul agreat, astfel încât să aveam o imagine generală a rezultatelor pe care le vom obţine“, a declarat Viorica Dăncilă, care a fost prezentă la evenimentul de la Craiova.

La Conferinţa Judeţeană a PSD Dolj au participat, pe lângă preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi preşedintele executiv, Eugen Teodorovici, parlamentari ai partidului, lideri ai unor organizaţii din Oltenia, precum şi numeroşi membri ai conducerii filialei judeţene.

Dăncilă: „Intrăm în campania pentru prezidenţiale ca să câştigăm“
Evenimentul de la Craiova a fost, de asemenea, o bună oportunitate pentru Viorica Dăncilă de a lansa câteva mesaje în pregătirea campaniei pentru alegerile prezidenţiale care bate la uşă. Astfel, preşedintele PSD a declarat că partidul intră în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale pentru a câştiga. „Peste două luni intrăm în campania electorală pentru prezidenţiale, o campanie foarte importantă, în care intrăm ca să câştigăm, o campanie în care vom arăta puterea PSD, o campanie care ne va reconfirma forţa noastră în fiecare localitate din ţară. Eu vă garantez că nu am să fac niciun pas înapoi, pentru că orice pas înapoi al meu este un pas înainte al opoziţiei“, a spus Dăncilă, care a adăugat că „Am tăria să mă lupt cu fiecare dintre ei, pentru că ştiu că alături de mine am forţa PSD în fiecare colţ din ţară, singurul partid care poate construi România. Şi le garantez tuturor că sunt mai puternică decât toţi la un loc, chiar dacă sunt femeie, că PSD este o forţă şi cei care ne-au subestimat vor regreta atât pe 10 noiembrie, cât şi pe 24 noiembrie, iar dumneavoastră vă spun să mergeţi acasă cu încrederea de a câştiga în localităţile dvs. şi cu aceeaşi putere de muncă şi de a lupta pentru că este lupta a noastră, a tuturor, a singurului partid care poate construi România (…) Noi trebuie să fim mândri că suntem social-democraţi, pentru că nu am luat niciodată decizii împotriva românilor. Cum la fel de mândri trebuie să fim că suntem români, pentru că suntem oameni oneşti, oameni muncitori, oameni care au demonstrat de fiecare dată că pot performa în orice domeniu de activitate. De aceea vă recomand să aveţi încredere în dumneavoastră, pentru că eu am încredere în fiecare membru PSD“.
Preşedintele PSD a vorbit şi despre alegerilor europarlamentare, despre care a spus că au fost un „semnal de alarmă“ pentru pesedişti. „Sunt convinsă că s-a şi greşit şi trebuie să ne asumăm greşelile, pentru că dacă nu ni le asumăm nu le putem remedia. Sunt convinsă că alegerile europarlamentare au fost un semnal de alarmă pentru noi şi dacă aici, la Dolj, s-a câştigat, avem destule judeţe în care rezultatul a fost foarte slab şi trebuie să vedem unde s-a greşit. Pentru că, dragi colegi, nu au câştigat PNL şi USR, acolo a pierdut PSD şi trebuie să vedem de ce am pierdut, de ce un milion de oameni care au votat cu PSD: nu au mai venit la vot, nu au votat nici cu alt partid, dar nu au votat nici cu PSD. (…) Categoric pe comunicare am greşit, pentru că în permanenţă noi a trebuit să dăm explicaţii la acuzaţiile nefondate. Am fost în permanenţă în defensivă şi nu în ofensivă aşa cum ar fi trebuit şi să spunem ce am făcut noi pentru oameni şi ce au făcut ei, ce am construit noi şi ce au dărâmat ei, pentru că ei au învăţat să conjuge verbul «a tăia», iar noi verbul a construi“, a mai spus Viorica Dăncilă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ