Proaspăt realeasă în fruntea organizaţiei municipale a PSD, Olguţa Vasilescu a pus punctul pe „i”
„Am pierdut Craiova din vina noastră”

Într-o atmosferă ce părea a fi încă marcată de rezultatul obţinut de partid la alegerile europarlamentare din urmă cu două luni, PSD Craiova şi-a ales, în weekend, noua conducere. Cum era de aşteptat, Lia Olguţa Vasilescu şi-a păstrat funcţia de preşedinte, la fel cum a făcut-o şi secretarul general Radu Preda, precum şi mulţi dintre vicepreşedinţi. Chiar şi-aşa, cei prezenţi au avut parte de o „surpriză” în momentul în care fostul primar al Craiovei şi-a luat la ţintă o parte dintre colegi. Este vorba despre „militanţii de pe comune”, pe care i-a acuzat că au pus umărul la „pierderea Craiovei” pentru a-şi atinge target-ul. Chiar dacă puţin şocant, ştiut fiind faptul că, la Dolj, PSD şi-a „spălat rufele în familie”, atacul Olguţei Vasilescu nu a fost decât un semn de raţiune politică care s-ar putea dovedi decisiv pentru succesul partidului la alegerile locale de anul viitor.

0

Obişnuiţi cu postura de învingători, social-democraţii nu par să fi trecut încă peste rezultatul înregistrat de partid la alegerile din 26 mai la nivelul municipiului Craiova. Cu atât mai mult cu cât, deşi este dificil de spus cu certitudine, există şanse ca înfrângerea să fi fost „autoprovocată”. „Nu am spus un lucru esenţial: după 7 ani de administraţie PSD este prima dată când pierdem alegerile în municipiul Craiova. Dar aici vina ne aparţine nouă, în exclusivitate. În primul rând militanţilor de pe comune care sunteţi în această sală, care sunteţi giraţi de organizaţia municipală Craiova şi care, pentru a îndeplini target-ul electroral pe care l-aţi avut în alte localităţi decât Craiova, aţi dus acolo rudele, prietenii, simpatizanţii partidului ca să voteze în alte localităţi. N-aţi procedat bine! Scorul judeţului ar fi fost acelaşi şi dacă ar fi votat prietenii dumneavoastră la Craiova şi dacă ar fi votat în localităţile unde sunteţi militanţi. Nu i-aţi ajutat nici pe primari, care la ora actuală nu ştiu exact care este scorul lor electoral, pentru că au fost foarte multe voturi venite din Craiova, dar mai grav decât orice am reuşit să pierdem Craiova la vot”, a spus Olguţa Vasilescu, spre uimirea multora dintre cei prezenţi. Însă, aşa cum spunea la început, cuvintele fostului primar al Craiovei, chiar dacă neplăcute pentru o parte dintre colegii săi, reprezintă un incomod adevăr pe care organizaţia trebuia să-l audă. Nu spus pe la colţuri, ci răspicat, cu subiect şi predicat. Pentru că, să nu uităm, diferenţa dintre USR şi PSD la alegerile europarlamentare a fost de abia 3.374 de voturi. O cifră extrem de mică, dar care, peste mai puţin de un an, ar putea face diferenţa între păstrarea funcţiei de primar în dreptul PSD şi o înfrângere cu adevărat usturătoare!

O excepţie, nu regula
Lia Olguţa Vasilescu nu s-a limitat însă la a arăta cu degetul spre anumiţi colegi, ci a mers şi mai departe, anunţând că organizaţia va lua măsuri pentru ca „accidentul” din 26 mai să nu se mai repete la alegerile locale de anul viitor. „Sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor dacă ne vom lua măsuri şi eu spun că ne vom lua măsuri în acest sens. Şi cred că este obligatoriu din partea noastră să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra evaluării unor oameni pe care noi i-am girat în administraţia locală. Cred că sunteţi cu toţii de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mâna noastră şi pe incapacitatea de a lua măsuri atunci când este cazul”, a mai spus liderul PSD Craiova.

„Vin bătălii pe care ştiu că putem să le câştigăm”
Confirmând zvonurile care circulau în ultima perioadă prin politica craioveană, Olguţa Vasilescu a recunoscut că nu ar mai fi vrut să candideze pentru conducerea organizaţiei municipale, dar a considerat că nu era un moment bun pentru această decizie. „Vreau să vă spun că aş fi vrut să nu mai candidez şi nu din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Colegii apropiaţi ştiu că am spus de câteva luni de zile că nu vreau să mai candidez pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, însă nu cred că este momentul să mă retrag acum. N-aş vrea ca dezbinarea care există în administraţia locală şi în multe părţi din acest oraş să se repete şi la nivelul organizaţiei municipale. Vin în faţa noastră bătălii pe care ştiu că putem să le câştigăm!”, le-a spus fostul edil pesediştilor prezenţi în sală.

La Conferinţa Organizaţiei Municipale a PSD Craiova, care a avut loc sâmbătă, 20 iulie, la Casa Studenţilor, au fost prezenţi peste 600 de delegaţi şi invitaţi. Printre aceştia, preşedintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj – Ion Prioteasa şi Cosmin Vasile, precum şi parlamentari de Dolj: Radu Preda, Lavinia Craioveanu, Eugen Geoancă, Eliza Peţa, Alexandra Presură şi Alina Tănăsescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ