Liderul USR Vâlcea: „Încep dezbaterile pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale”

Cu numai 171 de membri activi în Filiala Râmnicu Vâlcea şi 350 de membri la nivelul judeţului Vâlcea, Uniunea Salvaţi România (USR) a câştigat, în alianţă cu PLUS, alegerile pentru P.E. în Râmnicu Vâlcea (25,8%); iar în judeţul Vâlcea s-a clasat pe poziţia a treia (15,74%). Andrei Gheorghiu (foto stânga), preşedintele USR Vâlcea, a declarat că, în curând, debutează dezbaterile pentru selecţia candidaţilor în vederea alegerilor locale din 2020.

0

„Încep dezbaterile la nivel naţional, nu numai la Vâlcea. Ne vom desemna candidaţii în toate UAT-urile şi sperăm că până anul viitor să avem filiale deschise în toate localităţile din judeţul Vâlcea. Desemnarea candidaţilor nu se face de către conducerea filialei, ci se face în urma unui vot al membrilor, într-o adunare generală şi într-o conferinţă judeţeană. Pentru a ajunge la această desemnare este nevoie şi de o concurenţă internă. Şi în cadrul USR Râmnicu Vâlcea, dar şi în filiala judeţeană, vom începe să avem dezbateri şi depuneri de candidaturi ale membrilor, în aşa fel încât să alegem cei mai buni candidaţi pe plan local. Cu siguranţă, vom avea un candidat la Râmnicu Vâlcea şi credem că acel candidat va fi din partea USR”, a subliniat Gheorghiu. Acesta a explicat că, după ce USR şi partenerii de la PLUS îşi vor desemna candidaţii atât pentru primării cât şi pentru Consiliul Judeţean Vâlcea, vor urma negocierile spre a fi agreate cele mai bune variante.

Filiala Râmnicu Vâlcea: încă 60 de cereri de înscriere „în lucru”
Potrivit lui Romeo Odochian (foto dreapta), preşedintele USR Râmnicu Vâlcea, această filială are, pe lângă cei 171 de membri activi, încă 60 de cereri de înscriere „în lucru”. USR-iştii cred că rezultatele remarcabile de la scrutinul europarlamentar nu reprezintă în primul rând efectul votului negativ faţă de puterea actuală, ci, mai curând, o manieră nouă de a face politică: aceea a discuţiilor sincere de la om la om. În acest sens, Andrei Gheorghiu a exemplificat Filiala Malaia care, la alegerile pentru P.E. a obţinut 22%, al doilea scor după Filiala Râmnicu Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ