La Călimăneşti, se desfăşoară Tabăra Naţională de Teatru şi Tabăra de Arte Vizuale

În perioada 13-23 Iulie 2019, Primăria oraşului Călimăneşti organizează, în colaborare cu Fundaţia Act.or.Art Bucureşti, Tabăra Naţională de Teatru „Florin Zamfirescu”, ediţia a XI-a, iar în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Vâlcea, şi Tabăra de Arte Vizuale „Vlaicu Ionescu”, ediţia a XIII-a, manifestări culturale menite a promova potenţialul cultural al oraşului Călimăneşti.

0

Festivitatea de deschidere oficială a acestor manifestări a avut loc sâmbătă, 13 iulie 2019, ora17:00, pe terasa Hotelului Central din Călimăneşti. Aici, în faţa unui public numeros, au fost prezentate creaţii artistice realizate în cele 12 ediţii anterioare ale taberei de pictură în cadrul expoziţiei „Semne identitare”.
Tabăra Naţională de Teatru „Florin Zamfirescu” de anul acesta, organizată sub coordonarea actorului Florin Zamfirescu şi a Lect. Univ. Dr. Ştefana Samfira, reuneşte masteranzi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti.

Publicul, invitat să participe la diferite ateliere
Proiect iniţiat în anul 2009 din dorinţa maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activităţii culturale locale, ediţia din acest an a Taberei de teatru cuprinde activităţi dedicate publicului, invitându-l să participe la atelierele de dezvoltare personală, atelierele de dans, concursurile de dans, karaoke, recitare etc.
De asemenea, studenţii la teatru şi actorii masteranzi participanţi în tabără vor urca pe scena Teatrului de Vară din Parcul Central Călimăneşti, evoluând în spectacole de recitare, dar, mai ales, în spectacole de teatru. Ediţia din acest an a Taberei de teatru se va încheia cu premiera piesei „Audiţia”, de Alexandr Galin, în regia Ştefanei Samfira, spectacol programat în data de 23 iulie 2019, ora 18:00, în Sala de Conferinţe a hotelului Cozia.

Nouă personalităţi artistice în Tabăra de Arte Vizuale
Tabăra de Arte Vizuale „Vlaicu Ionescu”, eveniment iniţiat în anul 2007, a devenit o tradiţie şi o emblemă pentru activitatea cultural-artistică a oraşului, în cadrul căreia se organizează ateliere de creaţie în domeniul artelor vizuale, expoziţii personale şi de grup cu lucrările artiştilor participanţi. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiştilor, contribuind la dezvoltarea creativităţii şi stimularea interesului pentru artă.

Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea D-lui Gheorghe Dican, preşedinte al U.A.P., filiala Vâlcea, 9 personalităţi artistice din România: Letiţia Oprişan, Mara Diaconu, Cristina Bacicu Botez, Rodica Gheorghinoiu, Monica Turcu, Rodica Tarţa, Adrian Tarţa, Marin Răducu şi studenta Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative, Laura Stoian.
Creaţiile artistice, realizate pe parcursul taberei, le veţi putea admira în cadrul expoziţiei finale, care va avea loc marţi, 23 Iulie 2019, ora 16:00, în holul hotelului Cozia.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ