Pentru cine trageţi clopotele, Dacian&Co?

0

În campania pentru alegerile europarlamentare liderii USRPLUS, Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Clotilde Armand şi alţii au fost foarte vocali pe lupta (legitimă!) care trebuie dusă în Parlamentul European, în general în instituţiile europene, pe tema dublului standard care afectează grav ţările din Est, prin urmare, şi România.
Domnul Cioloş – fost comisar european pe agricultură, a ajuns liderul grupului Renew Europe, unul dintre cele mai importante grupuri politice din legislativul european. Iată o poziţie politică influentă de pe care domnia sa ar putea susţine puternic interesele României.
Deşi a promis în campanie că va milita împotriva discriminării fermierilor români în materie de subvenţii, domnul Cioloş a devenit amnezic, nerostind măcar o vocală împotriva propunerilor aberante ale Franţei privind subvenţionarea agriculturii în UE: un maxim de 220 Euro/Ha în Ungaria, 620 în Franţa, 450 în Germania, 167 în România! Nicio vorbuliţă în apărarea fermierilor români care spun pe bună dreptate că tot ce înseamnă costuri de producţie nu sunt aşa de diferite în ţările UE ca să fie impuse plafoane de subvenţionare atât de diferite.
Pe modelul şefului ei de grup, doamna europarlamentar român, Clotilde Armand, nu schiţează vreun gest împotriva propunerilor, la fel de discriminatorii, ale aceleiaşi Franţe, de data asta în materie de transporturi. Potrivit acestor propuneri, transportatorii români nu vor mai avea voie să facă curse interne pe teritoriul ţărilor membre ale UE în afara României, mai mult de 3 zile pe săptămână, fiind obligaţi ca o dată la 30 de zile să aducă mijloacele de transport şi şoferii în ţară pentru minim 72 de ore.
Exemplele privind consolidarea politicilor dublului standard în UE ca urmare a proiectului unei Europe cu mai multe viteze ar putea continua. Şi în chestiuni legate de mediu, de deficit bugetar, de produse alimentare şi non alimentare, de piaţa muncii etc.
Întrebarea este: europarlamentarii români aleşi pe listele USR PLUS servesc interesele cetăţenilor români care le-au acordat votul sau interesele Franţei, ţara cărora le aparţin de facto din foarte multe motive, de la cele de ordin familial, până la cele de ordin economic şi strategic?!

Deputatul Ion Cupă – preşedintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ