Olguţa Vasilescu clatină scaunul directorului Poliţiei Locale
Mateescu, tras pe dreapta?

Ca din senin, Lia Olguţa Vasilescu a lansat, zilele trecute, un atac frontal la adresa Poliţiei Locale, o instituţie care, în ciuda unor creşteri salariale pe-a locuri greţoase, se scaldă de foarte mulţi ani într-o splendidă mediocritate. Într-o postare de pagina sa de facebook, fostul primar al Craiovei a ţinut să remarce că Centrul Vechi al oraşului are o problemă cu cerşetorii, în vreme ce poliţiştii locali lipsesc din peisaj. Chiar dacă, până acum, conducerea Primăriei Craiova nu a reacţionat oficial, este greu de crezut că lucrurile vor rămâne aşa, astfel că nu este deloc exclus să asistăm la o schimbare la şefia Poliţiei Locale.

0

Probabil că nu există craiovean care să nu ştie că, pe lângă Stadionul „Ion Oblemenco“ şi Grădina Botanică, Centrul Vechi este unul dintre proiectele de suflet ale Liei Olguţa Vasilescu. Vreme de cinci ani, fostul primar al Craiovei a promovat cu fiecare ocazie această zonă a oraşului, pe care nu s-a ferit să o catalogheze ca fiind „cel mai frumos centru vechi din ţară“. Mărturie stau sutele de fotografii cu terase, grădini, clădiri ori evenimente care au fost postate pe pagina sa personală de socializare. Tocmai din acest motiv cred că mesajul postat la finalul săptămânii trecute de Olguţa Vasilescu are şi un alt substrat. „Centrul istoric din Craiova. Frumos, oameni frumoşi, dar… foarte mulţi cerşetori şi foarte insistenţi! Unde e Poliţia Locală?“, a scris pe facebook fostul edil.

Poliţia Locală, imagine dezastruoasă
Chiar dacă mesajul Olguţei Vasilescu este unul surprinzător, el nu face decât să confirme opinia majorităţii craiovenilor, care vede în Poliţia Locală o instituţie perfect inutilă. Nu este niciun secret că, pentru cetăţenii de rând, instituţia condusă de Octavian Mateescu este la fel de utilă precum ochelarii de soare într-o zi de ianuarie. De fapt, la nivel de imagine, cu excepţia vânatului de maşini parcate neregulamentar, Poliţia Locală Craiova nici nu există. Asta, în ciuda unor creşteri de buget votate cu voioşie, de la an la an, de către Consiliul Local, care însă au adus schimbări doar pe fluturaşii de salariu ai poliţiştilor locali.

Miroase a… schimbare
Rămâne, aşadar, o întrebare… Are Octavian Mateescu, şeful Poliţiei Locale, zilele numărate în fruntea instituţiei? Surse bine informate spun că o schimbare este inevitabilă, mai ales că Mateescu nu a fost niciodată agreat de social-democraţi, acesta fiind „moştenit“ de Olguţa Vasilescu şi, mai apoi, de Mihail Genoiu, la preluarea mandatului. Chiar dacă la acea vreme s-a decis păstrarea sa în funcţie, rezultatele extrem de slabe din ultima vreme, la pachet cu sincopele tot mai evidente (cerşetori prin centrul oraşului, căruţe pe arterele principale, cai păscând prin parcuri etc.), au arătat că este nevoie de o schimbare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ